Εικόνες που κόβουν την ανάσα στα ΠΕΔΥ-Κερατσινίου που εξυπηρετεί και τη Σαλαμίνα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα με δεμένους ασθενείς σε ψυχιατρικές δομές έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ. Την ίδια ώρα η αυτοψία του STAR στα ερειπωμένα παραρτήματα του ΠΕΔΥ συνεχίστηκε, με τις μαρτυρίες γιατρών και ασθενών να είναι αποκαλυπτικές.

Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, τα γραφεία κλειδωμένα και οι διάδρομοι άδειοι. Κτίρια του πρώην ΙΚΑ έχουν γίνει φαντάσματα.

Στο ΠΕΔΥ Κερατσινίου που εξυπηρετεί και τη Σαλαμίνα και το Πέραμα δεν υπάρχει παθολόγος. Για του λόγου το αληθές όπως θα δείτε και στο video, κλειδωμένη ήταν η πόρτα του πρωινού παθολόγου και του απογευματινού με ωράριο 1:30-19:00, ο δε παιδίατρος βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξόντωσης.


«Μου κλείνουν τα ραντεβού και είμαι ο μοναδικός παιδίατρος Πειραιώς εδώ απογευματινός. Είμαι 15 μήνες απλήρωτος» λέει ο ίδιος στην κάμερα του Star αγανακτισμένος.

Στο ΠΕΔΥ Δραπετσώνας μετά τις 3 το μεσημέρι δεν υπάρχει ψυχή.

Σε ένα κτίριο που εξυπηρετούσε εκατοντάδες πολίτες υπάρχει μια καρδιολόγος που προσφέρει και τις πρώτες βοήθειες.

Στο ΠΕΔΥ Δραπετσώνας που εξυπηρετεί μια μεγάλη υγειονομική περιφέρεια ο μοναδικός οφθαλμίατρος βλέπει καθημερινά 21 προγραμματισμένα ραντεβού συν τα έκτακτα περιστατικά.

«Επειδή η σύμβαση μας είναι 12μηνη, το ιατρείο θα μείνει χωρίς προσωπικό κι εμείς χωρίς εργασία» δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα.

Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί μετά το μεσημέρι!

Τουλάχιστον το κτίριο μετά από ένα χρόνο απέκτησε ξανά καθαρίστρια.

ΣΕ «ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ» ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μια νέα καταγγελία ενόψει του κλεισίματος των ψυχιατρικών δομών, δίνοντας στη δημοσιότητα σκληρές εικόνες δεμένων ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές. Εικόνες που τις συναντάμε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και βαριά περιστατικά. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ συμβαίνει πλέον στο 70% των ψυχικά πασχόντων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και οι συνθήκες θα γίνουν χειρότερες αν οι δομές κλείσουν οριστικά!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ