Η Έρρικα Καλεσιοπούλου είναι το μικρότερο μέλος της κοινωνικής ομάδας «Άλλος Άνθρωπος» που κρατά τα σκήπτρα της κοινωνικής κουζίνας στη Σαλαμίνα.

 
Η μικρή Έρρικα, αναλαμβάνει δράση στη γειτονιά της κάθε Πέμπτη μετά το σχολείο και το Σάββατο από νωρίς το πρωί καθώς προμηθεύεται η ίδια τα τρόφιμα από τους υπαίθριους μικροπωλητές στη λαϊκή για το φαγητό που θα ετοιμάσει με τους γονείς της και άλλους εθελοντές.
-->
«Είναι η μικρότερη εθελόντρια που έχουμε. Μας ακολουθεί σε πολλές δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν έχει σχολείο», εξηγεί ο κύριος Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας. «Σοκολατί άνθρωπος, πορτοκαλί ή κίτρινος, είμαστε όλοι το ίδιο»,  λέει η Έρρικα προσθέτοντας «Μαγειρεύουμε για να δίνουμε φαγητό σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου και ας έχουν οι ίδιοι χρήματα για να πάρουν μόνοι τους. Προσπαθούμε να κάνουμε φίλους, να είμαστε μια οικογένεια για να δίνουμε χαμόγελα, ρούχα, κουβέρτες και άλλα πράγματα».
Η μητέρα της Έρρικας, συνάντησε για πρώτη φορά τον εμπνευστή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» σε μία πορεία. Μάλιστα όπως η ίδια σημειώνει: «Η Έρρικα, περνούσε όμορφα με αυτές τις δραστηριότητες. Έβαζε γάντια, πλάθαμε κιμά, φτιάχναμε κεφτεδάκια και ζητούσε να δίνει το ψωμί. Πάντα κάτι ήθελε να κάνει. Όταν ήταν πιτσιρίκα, τεσσάρων χρονών και κάτι μηνών, έπαιζε, διασκέδαζε και όλοι ήταν τριγύρω της. Γνώριζε καινούργιο κόσμο και το απολάμβανε. Μετά συζητούσαμε τι κάναμε κι ενθουσιασμένη απαιτούσε να είναι παρούσα στην επόμενη δράση».
Η μικρή Έρρικα, το 2014 είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά για να βοηθήσει σεισμόπληκτους. «Είχαμε πάει σε ένα σπίτι και ήταν στραβό. Μέσα ήταν ένας παππούλης. Του δώσαμε φαγητό και νερό», θυμάται η μικρούλα…
Πηγή: ΕΘΝΟΣ