Πειραιάς: Σύσκεψη για αντιμετώπιση παρεμπορίου

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

-->



Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μώραλης δήλωσε ότι «το παρεμπόριο είναι  από τα σημαντικά προβλήματα που μας απασχολεί αυτή την περίοδο και υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης. Το παρεμπόριο εξελίσσεται και τις καθημερινές, αλλά κυρίως τις Κυριακές γύρω από το νόμιμο παζάρι του Πειραιά. Συγκλήθηκε μια ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού τις ενέργειες, να δούμε αν προσεγγίζουμε όλοι με την ίδια οπτική γωνία το θέμα και να δούμε  τι λύση μπορούμε να δώσουμε. Νομίζω ότι προσεγγίζουμε όλοι με κοινή οπτική το θέμα, πρέπει να παρεμβαίνουμε, πρέπει να αυξήσουμε τις παρεμβάσεις μας».

Και πρόσθεσε «υποχρεωτικά και εκ του Νόμου, ο αρμόδιος θεσμικός φορέας είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, όμως και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και των λίγων Δημοτικών Αστυνομικών που διαθέτει ο Δήμος Πειραιά, με τη συνδρομή του τομέα Καθαριότητας, με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων που προανέφερα, να μπορέσουμε να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και αν δεν μπορέσουμε να το εξαλείψουμε, γιατί το παρεμπόριο είναι ένα θέμα που αφορά σε όλη τη χώρα όπως αντιλαμβάνεστε, τουλάχιστον να το περιορίσουμε, έτσι ώστε ο σταθμός του Πειραιά και ένα κομμάτι στο κέντρο της πόλης, να σταματήσει να εμφανίζει αυτή την εικόνα υποβάθμισης».

Ανέφερε ακόμη ότι «θέλω να πιστεύω ότι αν συντονίσουμε τις ενέργειές -και μπορούμε να το κάνουμε- θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα, επαναλαμβάνω για να είμαι ξεκάθαρος, ώστε να μειώσουμε το πρόβλημα και όχι για να το εξαλείψουμε, κάτι το οποίο φαίνεται αδύνατο την παρούσα χρονική στιγμή».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Σ.Π.  κ. Θοδωρής Καπράλος, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά κ. Αριστείδης Φουτάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κ. Νίκος Βατικιώτης, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ.  Σταύρος Θωμαδάκης, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Ερευνών του ΣΔΟΕ κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος,  ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας  κ. Ευάγγελος Θώδος.