Η Δήμαρχος Σαλαμίνας απαντά στον Γ. Τσαβαρή και δημοσιεύει τη γνωμοδότηση

Σχετικά με την χθεσινή ανοικτή επιστολή του πρώην δημάρχου κ.Τσαβαρή, λυπούμεθα αλλά η Δήμαρχος έχει  σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει από το να ασχολείται διαρκώς με τις προσωπικές του αναζητήσεις κι εμμονές,.

Η χρηστή διοίκηση επιβάλλει αξιοπιστία, σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Η κάθε Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου αποτελεί εσωτερικό έγγραφο και κατά τούτο η δημοσίευση της συνιστά ατόπημα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αφορά θέματα ευαίσθητα τα οποία χρήζουν λεπτού χειρισμού.

-->

Δεδομένου ότι ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ο κ.Τσαβαρής ήταν παρών όταν συζητείτο το θέμα των εγκλήσεων έχοντας στα χέρια του τόσο τις εισηγήσεις όσο και τις γνωμοδοτήσεις, διερωτάται κανείς τι είναι εκείνο που τον κάνει να προσποιείται ότι δεν τις γνωρίζει και μάλιστα  με περίσσεια θράσους αμφισβητεί και την ύπαρξη τους.

Εν πάση περιπτώσει, η Δήμαρχος δεν προτίθεται να δημοσιεύσει τις γνωμοδοτήσεις που αφορούν τις εγκλήσεις.
Εάν όμως εκείνος νομίζει ότι του περιποιούν τιμή κι επιθυμεί τόσο πολύ τη δημοσίευση τους, δεν έχει παρά να τις δημοσιεύσει ο ίδιος, τόσο απλά.
Προς τούτο, στην περίπτωση που δεν τις έχει στη διάθεση του, ως έχων έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει εγγράφως από το Γραφείο Δημάρχου αντίγραφα των γνωμοδοτήσεων τα οποία θα του δοθούν την ίδια στιγμή.  

Όσο αφορά την εμποροπανήγυρη της Ι.Μ.Φανερωμένης, κατ΄ εξαίρεση και λόγω γενικού ενδιαφέροντος, η Δήμαρχος δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση των 3 έγκριτων δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου ως απάντηση στους κακόβουλους και σε όσους απεργάζονται - για ίδιον όφελος - δόλιους τρόπους για να εμποδίσουν την επίτευξη νομότυπης λύσης στο πρόβλημα που ανέκυψε με την αλλαγή του νόμου το 2015.
Προς ενημέρωση των δημοτών, έχει ήδη αποσταλεί από Νοέμβρη μήνα σχετική επιστολή κι αναμένουμε απάντηση. Η πρόσφατη εγκάρδια συνάντηση Ηγουμένης και Δημάρχου στη Μονή προοιωνίζει καλούς οιωνούς.

Σαλαμίνα  31/3/2017

Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας