ΑΡΑΤΟΣ - Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας-Οι 27 καλύτερες εικόνες από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χάμπλ, για τα 27α γενέθλιά του

Η ασυνήθιστη όραση των διαστημικών τηλεσκοπίων έχει αποκαλύψει με μεγάλη λεπτομέρειες αστρικά σμήνηνεφελώματα και γαλαξίες στο αχανές Σύμπαν.

-->
Το ημερολόγιο αναφέρει ότι έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι ανέβασε το φορτίο των …ονείρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη. Ανυψωμένο πάνω από τις στρεβλωτικές επιπτώσεις της ταραχώδους ατμόσφαιρας του πλανήτη μας , το διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ με μέγεθος σχολικού λεωφορείου υποσχέθηκε σαφέστερη θέα του νυχτερινού ουρανού από ότι οι άνθρωποι είχαν δει ποτέ.

Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες, κυρίως σε ένα πρωτεύον κάτοπτρο με λάθος σχήμα και εξοπλισμό που αναπόφευκτα φθείρονταν κάτω από τις σκληρές συνθήκες του διαστήματος, αλλά η NAΣA κατορθώνει και διορθώνει προβλήματα. Μια σειρά από πέντε αποστολές συντήρησης και επισκευής όχι μόνο αποκατέστησε το ΔΤ Χάμπλ στις αρχικές του προδιαγραφές αλλά και αναβάθμισε το Διαστημικό Τηλεσκόπιο σε μια …επιστημονική μηχανή του 21ου αιώνα. Με νέες κάμερες και φασματογράφους που λειτουργούν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, πολλά από αυτά που το ΔΤ Χάμπλ κατορθώνει σήμερα, δεν θα μπορούσαμε ούτε καν  να τα ονειρευτούμε το 1990.


διαβάστε όλο το άρθρο εδώ