Βίντεο: Κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου με ναρκωτικά


Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα με πολύμηνη δράση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με ταχύπλοα σκάφη, μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στην Ευρώπη.
-->


Το Σάββατο, σε αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σε διάφορες περιοχές της χώρας συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας.

Ο μέχρι σήμερα συλληφθέντες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων.

Τις ποσότητες των ναρκωτικών διακινούσαν, παρέδιδαν και πωλούσαν στις ακτές τις Ιταλίας.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη,
  • το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ,
  • πλήθος εγγράφων σχετιζομένων με τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης,
  • δεκατρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ ήδη στην Ιταλία -στην παρούσα φάση στην Καλαβρία - κατόπιν στενής συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με τις εκεί διωκτικές Αρχές έχουν κατασχεθεί (1.449) κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα και ένα όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Κινηματογραφική καταδίωξη

Αναφορικά με το ιστορικό της εξάρθρωσης, στις αρχές Απριλίου τα μέλη της σπείρας προετοίμασαν ταχύπλοο σκάφος σε περιοχή της Αττικής και οργάνωσαν το ταξίδι της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Στις 6 Απριλίου, το σκάφος εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λιμενικού να προσεγγίζει τις αλβανικές ακτές κενό. Μετά από παραμονή μίας ώρας περίπου, το σκάφος αποχώρησε γεμάτο δέματα με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης με την GUARDIA Di FINANZA το σκάφος εντοπίστηκε από τις ιταλικές Αρχές να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Το σκάφος καταδιώχτηκε αρχικά από τα επιχειρησιακά μέσα των ιταλικών αρχών και εν συνεχεία, όταν εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από σκάφη και εναέρια μέσα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των αντίστοιχων μέσων της FRONTEX.

Τελικά το σκάφος ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, μετά από ρίψη βολών ακινητοποίησης. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή απόσταση, χωρίς το τριμελές πλήρωμα να υπακούει στις εντολές. 


πηγή:in.gr