Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Νεκρή θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε στη Σαλαμίνα

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στη θαλάσσια περιοχή ακτής «ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ» Σαλαμίνας,

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Η παραπάνω ανακοίνωση του Λιμενικού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ίδιου τύπου
ανακοινώσεων που τον τελευταίο καιρό κάνουν όλο και πιο συχνή την εμφάνιση τους. Ποίοι είναι οι λόγοι; Σε αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχουν δημοσιεύματα ή ανακοινώσεις. Χωρίς να είμαι ειδικός και εντελώς επιφανειακά θα μπορούσα να αναφέρω τρεις πιθανές αιτίες. 
-->

Αρχικά η αυξημένη κίνηση από πλοία στο δίαυλο αλλά και γύρω από την Σαλαμίνα απότοκος της πώλησης του λιμανιού στην COSCO και της αύξησης του κύκλου εργασιών που επέφερε. Μια δεύτερη πιθανή αιτία θα μπορούσε να εδράζεται στην αύξηση του πληθυσμού των συγκεκριμένων ζώων που ζουν πλέον στην περιοχή γεγονός για το οποίο έχει συντελέσει η βελτίωση της ποιότητας των υδάτων αφού πλέον ο Σαρωνικός είναι μια καθαρή θάλασσα χάριν του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας. Τέλος θα μπορούσα να αναφέρω την ευαισθητοποίηση που δείχνουν οι πολίτες που αναφέρουν τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία καταγράφονται από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές. 
Σε κάθε περίπτωση λόγω και της συχνότητας του φαινομένου θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί μια περισσότερο επιστημονική άποψη καθώς το φαινόμενο είναι λυπηρό. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.