Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Αύξηση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια αποφάσισε το υπουργείο

Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε τελικά το υπουργείο Παιδείας, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των πανεπιστημίων για μείωσή αυτών.

Συγκεκριμένα, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 70.726 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν περάσει 69.985 απόφοιτοι Λυκείου. 

-->


Η απόφαση του υπουργού Παιδείας ήλθε ένα μήνα μετά την πρώτη απόφασή του, η οποία μείωνε τον αριθμό των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, στους 69.500. Το υπουργείο Παιδείας άλλαξε θέση μετά τις οξύτατες αντιδράσεις γονέων και υποψηφίων, ομάδα των οποίων μάλιστα είχε ζητήσει και την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.