Πρόσκοποι Παλουκίων

Μέρες τώρα περνάμε από το πάρκο Παλουκίων, και ακούμε φωνές από παιδιά και αποκρουστικούς ήχους κρουστών , που μας δημιουργούν εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει εκεί. Μετά από μέρες και αφού πέρασε το Πάσχα οι απορίες μας λύθηκαν. 

-->
Είδαμε παιδιά γυμνασίου τα οποία προετοιμάζονταν για την Μ. Παρασκευή. Φορούσαν μία μπεζ στολή και ένα μπλε μαντίλι και ήταν περήφανοι για αυτά καθώς μας είπαν ότι το μαντίλι συμβολίζει την Ελληνική Σημαία. 
Την Μ. Παρασκευή τους συναντήσαμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας , έκαναν από πολύ νωρίς φύλαξη του Επιταφίου όπως μας ανέφεραν , το ίδιο βράδυ τους είδαμε να πλαισιώνουν τον επιτάφιο στην περιφορά του , ενώ ταυτόχρονα μία μπάντα από συνομήλικους τους έπαιζε κρουστά έναν πένθιμο σκοπό , που οδηγούσε όλη την περιφορά του Επιταφίου.

Τι να πει κανείς για αυτά τα παιδιά. Πως να μην είναι ελπίδα για το μέλλον και πως να μην μας κάνουν να αγωνιζόμαστε για το παρόν. Συγκεντρώνουν αξίες , ιδανικά, αρετές που μας κάνουν περήφανους και πραγματικά χαιρόμαστε να τους βλέπουμε. Πολλά μπράβο και καλή συνέχεια στο έργο τους. Τους οφείλουμε στήριξη.

από mail αναγνώστη