Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το έργο βελτίωσης οδοποιίας Σαλαμίνας αξίας 2.500.000 €

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το έργο βελτίωσης οδοποιίας Σαλαμίνας αξίας 2.500.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδρίασε την Πέμπτη, 4-5-2017 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

-->
 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή παιδικών χαρών με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, Δήμου Δάφνης – Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Μελέτη εφαρμογής πεζογέφυρας οικισμού Γεννηματά», συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους Πόρου για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης δεξαμενών άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους Πόρου και αντικατάσταση σωληνώσεων και φθαρμένης αντλίας της γεώτρησης στη θέση Μπουντρι», συνολικού προϋπολογισμού 73.156,78 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
4. Ανάκληση της με αριθμό 7/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση της σύναψης και των όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
5. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για το έργο: «Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεών της από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, λοιπές εργασίες προσαρμογών και συντήρηση οδών Ποταμού – Δερβενακίων από οδό Οδυσσέως μέχρι οδό Αθανασίου Διάκου».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
6. Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε έργο, με τίτλο: «Δυνατότερες και Ανθεκτικότερες αστικές υποδομές στην ΕΕ» (“Stronger and Resilient Urban Infrastructures within the EU ”), στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την πρόληψη στην πολιτική προστασία και τη θαλάσσια ρύπανση – DG-ECHO “Call for proposals on Prevention and Preparedness projects” – UCPM-2017-PP-PREV-AG: Prevention in civil protection and marine pollution.
(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)
7. Εισήγηση έγκρισης σκοπιμότητας για συμμετοχή τριών ατόμων στην 2η διημερίδα για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και Ιονίου (2nd EUSAIR Forum), στα Ιωάννινα Ελλάδος, την 11 & 12 Μαΐου 2017.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)
8. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση του 4ου Πανευρωπαικού Συνεδρίου Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – UniverSSE 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10,11 Ιουνίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)
9. Μεταβίβαση αρμοδιότητας για απευθείας ανάθεση κατά το άρθρο 118 του Ν.4412/2016 στην Οικονομική Επιτροπή.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)
10. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής για τη συμμετοχή τους στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 35 του ΓΚΛ 20 (ΦΕΚ 444/Β΄/1999) αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας) για το έτος 2017.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
11. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ημέρα Παρασκευή, της Ζ΄ Αττικής (Δήμος Μαρκόπουλο Μεσογαίας).
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)
12. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Χαλάνδρι, ημέρα Τρίτη της Γ΄ Αθηνών (Δήμος Χαλανδρίου).
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ