Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας για την ένταξη των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία

Πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη, 11 Μαΐου, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

-->Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9 της ίδιας ημέρας έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24-πλατεία Καραϊσκάκη) και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «βάζει 'ταφόπλακα' στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.

Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος10/5/17 09:21

  Τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω, δεν υπάρχει λογική στο συγκεκριμένο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  Να ζητούσε να προσληφθούν στα "νέα" Νηπιαγωγεία παιδαγωγοί (γιατί όχι -μετά από αξιολόγηση- ακόμη και όλοι οι 1300 που θα πλεονάζουν από τα Προνηπιακά Τμήματα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ) όπως επίσης και το να δημιουργηθούν "στοιχειώδεις" κτιριακές εγκαταστάσεις για τα "νέα" Νηπιαγωγεία -γιατί πού θα χωρέσουν όλα αυτά τα παιδάκια- το καταλαβαίνω.
  Σίγουρα οι ιδιωτικοί σταθμοί θα έχουν λιγότερη δουλειά, όμως εργαζόμενοι και πάλι θα χρειάζονται στα "νέα" Νηπιαγωγεία μιας και ο συνολικός αριθμός των παιδιών θα παραμένει ίδιος.
  Όσο για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Παιδικών σταθμών, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι, έχουν πάρει τα ρίσκα τους και στο κάτω κάτω δεν θα νοιαστούμε για αυτούς. Ας ανοίξουν τυροπιτάδικα ή τέλος πάντων ας κάνουν μια άλλη δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.