Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - Οι γρίφοι του Σύμπαντος

Πρέπει να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά στο να επιλύσει πέντε σημαντικά επιστημονικά μυστήρια.
Από την αρχή του χρόνου, η ανθρώπινη πρόοδος έχει καθοδηγηθεί από την ανάγκη μας να κατανοήσουμε πώς και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα γύρω μας.

-->
Όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε το περιβάλλον μας, τόσο πιο βαθιά επιθυμούμε να το κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο. Καθώς παρουσιάζονταν προκλήσεις στους πρόγονούς μας, εισήχθησαν καινοτόμες λύσεις χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε γνώση και πόρους που είχαν στη διάθεσή τους.
Όταν σκεφτόμαστε με πόσο φτωχό και μερικές φορές ανύπαρκτο εξοπλισμό θα έπρεπε να δουλέψουν οι πρόγονοί μας, οτιδήποτε από όλα αυτά που πέτυχαν είναι εκπληκτικά και που σε εμάς τώρα φαίνονται κάπως ...βαρετά - καθώς τα προβλήματα του παρελθόντος φαίνονται τόσο απλά όταν ¨εξετάζονται¨ από τη τωρινό μας σύγχρονο ¨Δίσκο του Πέτρι¨ , χιλιετίες το μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα : http://gikasdimitris.blogspot.gr/2017/05/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.