Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - Ο Ουρανός της Σαλαμίνας

Μερικές εικόνες με τον φακό της ομάδας μας από τον Ουρανό του Πανέμορφου νησιού μας. 
Η Πρώτη εικόνα είναι από την περιοχή της Κακής Βίγλας. Ο Πολικός Αστέρας βρίσκεται στο κέντρο των ομόκεντρων αστρικών τροχιών, μιας και ο ίδιος είναι σχετικά αμετακίνητος πάνω στην Ουράνια σφαίρα.  

-->Οι παρακάτω εικόνες είναι στο Λόφο ¨Πατρίς¨  όπου κάτω του απλώνονται η περιοχή των ¨Βασιλικών¨, και πέρα διακρίνονται οι Άγιοι Θεόδωροι, και τα Μέγαρα Η Σελήνη σε φάση Μηνίσκου φωτογραφημένη στην περιοχή ¨Φοίνικας" . Ευδιάκριτη η περίφημη ¨Θάλασσα των Κρίσεων, ο μεγάλος μαύρος δακτύλιος στο κάτω δεξιό μέρος της Σελήνης 
Το μητρικό μας άστρο όπως το αποθανάτισε η ομάδα μας στην Ακτή Καραΐσκάκη (Παραλία). Διακρίνονται οι Ηλιακές κηλίδες : 2651 και 2653.  
Εαρινή Πανσέληνος στο Αιάντειο. Η έναρξη της Άνοιξης και ο ερχομός του καλοκαιριού. 
Οι Ήρωες και ο Ουρανός τους. O Τύμβος των Σαλαμινομάχων στα Αμπελάκια. Διακρίνονται οι αστερισμοί : Ωρίων, Μικρός και Μεγάλος Κύων, Ταύρος, Δίδυμοι και το αστρικό σμήνος Πλειάδες (Μ 45), καθώς και ο μεγαλοπρεπής Αστέρας Σείριος το λαμπρότερο άστρο του νυκτερινού Ουρανού.

 


Ακολουθήστε μας στο : 
https://www.facebook.com/Aratosastronomy/

1 σχόλιο:

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.