Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Τι μαγικές δυνάμεις μπορεί να είχε για τους αρχαίους η μικρή επιγραφή που σώζεται στο μολύβδινο πλακίδιο από τη Σαλαμίνα;

Παγκόσμια ημέρα μουσείων σήμερα και η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι δωρεάν. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτούμε ένα μουσείο καθώς μάλιστα πολλά από αυτά έχουν και ειδικές θεματικές ενότητες όπως αυτή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που είναι αφιερωμένη στα μυστικά της γραμμικής Β'.

Την 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

-->


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τριήμερη δράση που έχει τον τίτλο: «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται». Από την Τρίτη 16 Μαΐου έως την Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του μουσείου θα αφηγηθούν ιστορίες που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες. Τι μυστικά κρύβει η πινακίδα Γραμμικής Β γραφής από το ανάκτορο της Πύλου; Για πού προορίζονται οι δύο άνδρες και οι οκτώ γυναίκες που αναφέρει; Τι μαγικές δυνάμεις μπορεί να είχε για τους αρχαίους η μικρή επιγραφή που σώζεται στο μολύβδινο πλακίδιο από τη Σαλαμίνα;

Αυτές και άλλες ιστορίες θα σας αποκαλύψουν έναν για πολλούς άγνωστο ή αμφισβητούμενο κόσμο της αρχαιότητας, ενώ άλλες αφηγήσεις θα σας γνωρίσουν πτυχές της νεότερης ιστορίας των αρχαιοτήτων.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/5/17 11:30

  SALAMINA-PRESS Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας Σαλαμίνας και ότι χειρότερο και συκοφαντικό υπάρχει στο νησί.
  Διαχειριστής; Αργύρης Καστελάνος, σύντροφος της Δέσποινας Καρούση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/5/17 12:09

  Αργυράκη κάνεις την πάπια πονηρούλη ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.