Κουλουριώτισες ραίνουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν  στην Αγία Βαρβάρα τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από την Βενετία στην Αθήνα. Σε κλίμα λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου μαζί με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού που βρίσκονται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

-->


Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας και για το λόγο αυτό χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσουν την υποδοχή του και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.


Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού Κράτους από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης,  παρουσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ κ. Χατζηδάκη, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Διπλωματικού Σώματος ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου νεαροί με παραδοσιακές στολές   κατέβασαν από το αεροπλάνο και συνόδεψαν τα ιερά λείψανα στην Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας,  παρών και η Σαλαμίνα με τα κορίτσια της να ραίνουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φορώντας την ξακουστή παραδοσιακή  κουλουριώτικη φορεσιά συνοδευόμενα  από το Δημοτικό Σύμβουλο Γ.Καπετανάκη απο τον επικεφαλής της χορευτικής ομάδας Μ.Καπετανάκη και την  εφημερίδα ενημέρωση της Σαλαμίνας


πηγη:enimerosisalaminas.blogspot.com