Κλειστά καταστήματα την Κυριακή κατά της απελευθέρωσης

Καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου έχουν κηρύξει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

-->


Η ΕΣΕΕ, που θεωρεί ότι «η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», έχει καλέσει τον εμπορικό κόσμο της χώρας και τους Εμπορικούς Συλλόγους «να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει το κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή τους» και προβλέπει ότι η συμμετοχή θα είναι καθολική.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου κ.ά. έχουν καλέσει τους εμπόρους της περιοχής τους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή.

Επίσης, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 7 Μαΐου, με αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο της για την πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.