Τραυματίας ο Λουκάς Παπαδήμος από έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Έκρηξη σημειώθηκε στις 6:35 το απόγευμα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. 

-->


©2017 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει εξερράγη στο εσωτερικό του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για τον κ. Παπαδήμο, τον οδηγό του αυτοκινήτου και την ασφάλειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή των τραυματιών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο κ. Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά, καθώς και εισπνευστικό έγκαυμα.


Η στιγμή που ο Λ. Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματίας στο νοσοκομείο
Από το τελευταίο συμπεραίνεται ότι ήταν ο ίδιος που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπαδήμος υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Τα άλλα δύο άτομα είναι ελαφρύτερα τραυματισμένα.

Με τον «Ευαγγελισμό» επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στον Ευαγγελισμό έσπευσε για να επισκεφτεί τον κ. Παπαδήμο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τρομοκρατική επίθεση σε βάρος πρώην πρωθυπουργού της χώρας.