Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ο Πειραιάς εκπέμπει SOS

Από πόλη της ναυτοσύνης ο Πειραιάς παραπαίει μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών, του εγκλήματος και των χρυσαυγιτών. Τι συμβαίνει εδώ; Πειραιάς, λιμάνι αλλά και πόλη της αγωνίας.

-->Το λιμάνι μας, οι γειτονιές μας, τα γεράνια στις γλάστρες των αυλών που ακόμη υπάρχουν εδώ, η αγορά και τα μπαχάρια της, τα κουτούκια και το ρεμπέτικο. Ο Πειραιάς είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Είναι η βαριά του ιστορία, οι άνθρωποι του μόχθου, της προσφυγιάς, του πολιτισμού, της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο.
Το χαρακτηριστικό χρώμα μιας πόλης που στηρίξει τη ναυτιλία της χώρας, που οι άνθρωποι του δεν σταματούν να εμπνέονται και να επιμένουν να κρατούν τη μυρωδιά μιας γνήσιας καθημερινότητας, φαίνεται να χάνεται, να σβήνει στην πόρτα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης των ιθυνόντων.
Εγκατάλειψη, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο
Μία βόλτα να κάνει κανείς, φτάνει για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την πόλη μας. Λιμάνι της αγωνίας και της εγκατάλειψης. Μια εικόνα που σε παραπέμπει σε λιμάνι κάποιας αναπτυσσόμενης χώρας. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών και μάλιστα μέρα μεσημέρι, γκέτο μεταναστών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξόφθαλμο λαθρεμπόριο οποιουδήποτε είδους, βρώμα, εγκατάλειψη. Βγαίνοντας ο τουρίστας από το κρουαζιερόπλοιο και κατευθυνόμενος προς τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, αντικρίζει τη γνωστή σε όλους μας κατάσταση για την οποία καθόλου υπερήφανη δεν μπορεί να είναι η δημοτική μας αρχή. Μια εικόνα βγαλμένη από τους Άθλιους του Ουγκώ, είναι η πρώτη εντύπωση που παίρνουν οι τουρίστες από τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.
Οικονομική κρίση και Χρυσή Αυγή
Άραγε αναρωτιόμαστε, πώς μπορούν οι εντυπώσεις αυτές να είναι μόνο δικές μας, πώς η αγανάκτηση των Πειραιωτών δεν έχει φτάσει στα αυτιά της Δημοτικής Αρχής;
Μέσα σε όλα αυτά και ενώ η οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 7 χρόνια έχει μετατρέψει τους κεντρικότερους εμπορικούς, ιστορικούς δρόμους του Πειραιά σε κρανίου τόπο, η Χρυσή Αυγή αλωνίζει, προπηλακίζοντας μέλη συλλογικοτήτων, διαπράττοντας σωρεία παρανομιών καθημερινά, κυνηγώντας και χτυπώντας πρόσφυγες και μετανάστες, ένα κράτος εν κράτει μέσα στην πόλη μας.
Ποιο το έργο της αστυνομίας;
Το μεγάλο ερώτημα που έρχεται από κάθε κατεύθυνση, είναι η στάση και η λειτουργία της αστυνομίας. Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Γιατί συνεχίζεται και μετά το 2015 η ανοχή της αστυνομίας στο έγκλημα; Δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών που επισημαίνουν ότι οι αναφορές τους στην αστυνομία σχετικές με παράνομες πράξεις χρυσαυγητών, όχι μόνο έπεσαν στο καλάθι των αχρήστων, αλλά και ότι η κάλυψη της αστυνομίας ήταν στις περισσότερες φορές καθολική.
Παρακολουθώντας ατάραχοι το έγκλημα
Τι κάνουν άραγε όλοι αυτοί οι σουλατσαδόροι της ομάδας ΔΙΑΣ; Κλοπές μπροστά στα μάτια τους, που δεν τους συγκινούν σε κανέναν βαθμό. Οι Πειραιώτες τους βλέπουν καθημερινά να στέκουν ακλόνητοι μπροστά στο μικροέγκλημα που λαμβάνει χώρα σε απόσταση αναπνοής από αυτούς.
Η Χρυσή Αυγή δρα ανενόχλητη στον Πειραιά
Αξίζει να αναφέρουμε τα περιστατικά στα οποία πολλοί από εμάς γίναμε μάρτυρες, με τους χρυσαυγίτες και τους αστυνομικούς να παρατάσσονται παρέα εναντίον κομματικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων σε μαζικές κινητοποιήσεις, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Λες και τίποτε δεν άλλαξε, λες και δεν υπάρχει καμία συστολή, κανένας φόβος και έλεγχος από τους ανώτερους. Αφήνουμε το έγκλημα που πάει χέρι- χέρι με τη Χρυσή Αυγή, την εγκληματική αυτή οργάνωση, να αμαυρώνει τις ζωές μας. Πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό, μετά τα απαράδεκτα που συνέβησαν με τα προσφυγόπουλα στα δημοτικά σχολεία. Ένας δάσκαλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Πειραιά, από έναν «φουσκωτό», γνωστή μορφή της περιοχής του Αγ.Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα και η αστυνομία να προσπαθήσει να κουκουλώσει όπως-όπως την υπόθεση και ο άνθρωπος να βρεθεί με σπασμένο κεφάλι στο νοσοκομείο.
Δεν πάει άλλο
Εξουσία άραγε ακούς; Θα ακούσεις τώρα τη φωνή όλων των Πειραιωτών. Όλων των δημοκρατικών ανθρώπων, της νεολαίας, των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Ο Πειραιάς δεν ανήκει σε εσάς, όποιο παλιό, σαθρό και παρακμιακό σύστημα και αν σας στηρίζει. Ο Πειραιάς ανήκει στους Πειραιώτες, οι οποίοι απαιτούν αξιοπρέπεια στο βήμα τους, ασφάλεια για τα παιδιά τους, διατήρηση της μνήμης των πατέρων τους.
Ζητούμε απαντήσεις
 • Ζητούμε απαντήσεις για την αισχρή κατάσταση της πόλης μας.
 • Ζητούμε απαντήσεις κυρίως από την αστυνομία, από το τμήμα Ασφάλειας του Πειραιά. Ποιοι είναι οι λόγοι παρακώλυσης του πραγματικού έργου της αστυνομίας;
 • Γιατί αναβιώνει ξανά ο κακός ορισμός της Τρούμπας; Γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν επεμβαίνουν στο μικροέγκλημα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται με αυτές τις συμπεριφορές;
 • Πώς εξηγείται η κάλυψη και στήριξη των μελών της Χρυσής Αυγής από αστυνομικούς, όταν μάλιστα διαπράττουν οφθαλμοφανέστατα εγκλήματα;
Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά της πόλης
Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε τα κλειδιά της πόλης στην παρανομία, το έγκλημα, τον ρατσισμό και τις εκφάνσεις του, στη ναρκοκουλτούρα και τη Χρυσή Αυγή. Θέλουμε έναν Πειραιά όπως του αξίζει και όπως αξίζει και στους Πειραιώτες.
Από τους αγανακτισμένους Πειραιώτες
left.gr

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/5/17 14:51

  μωραλη θελατε και φασουλα...καλα να παθετε ολυμπιακοι ρουφιανοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/5/17 15:55

  Ο αρθρογράφος προφανώς παρουσιάζει την αλήθεια του και αλλά δυστυχώς αυτή είναι η μισή.Όταν θέτεις ερωτήματα δεν είναι δυνατό να καθοδηγείς στη δική σου αλήθεια αλλα στην πραγματική.Η αδυναμία , συντοπίτη , της ελληνικής αστυνομίας δεν οφείλεται ούτε στα δήθεν φιλοφασιστικά συναισθήματα που φαντασιώνεσαι ότι έχουν οι αστυνομικοι και δη αυτοί του Πειραιά.Μη ξεχνάς ότι πλέον η αστυνομία βρίσκεται υπό των διαταγών κυβερνήσεως που προφανώς υποστηρίζεις όμως με μεγάλη ευκολία αποφεύγεις να αναφέρεις επιρρίπτοντας τις ευθύνες της ανικανότητας των σε φαντασιώσεις και ιδεοληψίες ( μάλλον γιατι και συ δε θες να χρεωθείς τις ευθύνες που σου αναλογούν).Αν λοιπον αναζητάς τους λόγους για τους οποίους η Αστυνομία δυσλειτουργεί είναι πως από τους 650 αστυνομικούς που όφειλε το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει για τους πολίτες του Πειραιά και περιχώρων στα αστυνομικά τμήματα υπηρετούν περι τους 370.Αποτέλεσμα αυτού όπως καταλαβαίνεις , αν βεβαια θες να καταλάβεις , είναι η , κατά τη δική μου αποψη , επιτηδευμένη μείωση της αποτελεσματικότητας και ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/5/17 16:21

  Επιπλέον συντοπίτη μου , θα πρέπει να κατανοήσεις , αν βέβαια θέλεις να κατανοήσεις , σε όλα αυτά που αναφέρεσαι περι λαθρεμπορίου στο λιμάνι , στον ηλεκτρικό , για γκέτο παράτυπων ( μην το αποφεύγεις να το αναφέρεις είναι νόμιμο) μεταναστών θα σου αναφέρω κάποιες συναρμόδιες υπηρεσίες , οι οποίες λόγω ανικανότητας έχουν αποθέσει τα πάντα στην αστυνομία , η οποία φοβισμένη αντί να τους ελέγξει και να τους στείλει στον Εισαγγελέα δέχεται δουλικά να κάνει τη δουλειά τους για να μην έρθεις εσύ μετα και τους πεις ανίκανους.Σημείωνε λοιπόν : Σ.Δ.Ο.Ε. , Δήμοι , Λιμενικο , Περιφερεια , Δ.Ο.Υ. ακόμα και την ευθύνη ασφάλειας του ηλεκτρικού το έχουν οι ιδιοκτήτες του.Πέραν αυτού θα πρέπει να σκεφτείς με αυτά που σου γράφω τα μαθες όλα.Όχι.Επιπλέον θα πρέπει να σου αναφέρω ότι κάθε μερα πάνω από είκοσι αστυνομικοί διατίθενται σε αθλητικές εκδηλώσεις , τα Σαββατοκύριακα πάνω από 50.Όσον αφορά τις απορίες σου για το αν η Αστυνομία λειτουρεί καλά κατά των φασιστών αλλά και των αντιφασιστών η οποιαδήποτε απορία σου , προτού εκφράσεις τα αντιαστυνομικά και όχι αντιεξουσιαστικά συναισθήματα σου , μπορεί να λυθεί αναζητώντας τη πορεία των δικογραφιών στην Εισαγγελία.Δικογραφιών; Δηλαδή έχει λαβει γνώση η Δικαιοσύνη και προχωρά στις διαδικασίες για ποινική δίωξη.Πάλι απορείς;Ναι συντοπίτη μου για όλα γίνονται δίκες.Ποιος τα γνωστοποίησε στην Εισαγγελία;Αυτοί που απεχθάνεσαι.Η αστυνομία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/5/17 16:54

  Αν νομίζεις ότι τελείωσε το μαρτύριο σου συντοπίτη κάνεις λάθος.Μέσα σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες (και όπως διαπιστώνεις δεν τις χαρακτηρίζω δυσχερείς για να μη σε προκαταβάλλω) πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για το έγκλημα που ταλανίζει το Πειραιά και τα περίχωρα του.Αυτό όμως γίνεται χωρίς εποχούμενες περιπολίες γιατι οι λίγοι που έχουν μείνει απασχολούνται με αυτά που σου ανέφερα παραπάνω και έτσι έχουν μείνει μόνοι τους οι σουλατσαδόροι της ΔΙ.ΑΣ..Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν δουλειά κάνουν βόλτες;Παρακάλα να συνεχίζουν να κάνουν βόλτες γιατί με πολιτοφυλακή συντοπίτη μου δεν αντιμετωπίζεις το έγκλημα.Άραγε αυτοι που κάθονται στο Τμήμα τι κάνουν;Απορείς πάλι;Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος μεριμνά για την ενδοοικογενειακή βία;Για την κακοποίηση των ζώων;Για τις διαφορές των πολιτών;Για την εξιχίαση των κλοπών;Για τον εγκλεισμό ψυχασθενών;Για την αντιμετώπιση φασιστών;Για τη αντιμετώπιση αντιφασιστών;Για την επίλυση διαφορών μεταξύ πολιτών;Για τα γνήσια υπογραφής;Για την επίδοση στρατιωτικών εγγράφων;Για την επίδοση δικαστικών εγγράφων;Για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος;Φ΄υλαξη στόχων οικονομικου /πολιτικου/δικαστικουενδιαφέροντος;Και ότι άλλο φαντάζεσαι συντοπίτη μου βιαστικέ.Και με όλα αυτά μη φαντάζεσαι πολύ , σε κάθε τμήμα ασχολούνται τρία τέσσερα άτομα.Αυτή είναι η αστυνομία σου συντοπίτη μου.Αντί όμως να ασχολείσαι πως θα την ενισχύσεις διακρίνω μία διαθεση αμφισβήτησης και ακυρωσης της.Μη φοβάσαι όμως αν συνεχίσεις να κατακρίνεις με τον τρόπο που ανάγνωσα πιο πάνω και με το ρυθμό που μειώνεται ο αριθμός των αστυνομικών στο Πειραιά θα επιτευχθει το ποθητό.Να μην έχει καθόλου αστυνομία ο Πειραιάς και τα περίχωρα του.Όπότε θα μας λυθεί και τη αστυνομία θέλουμε.Και μία συμβουλή συντοπίτη μου , που μου τηνείχε πει ο παππούς μου Πειραιώτης και αυτός , καθότι είμαι πέμπτη γενια πειραιώτης , εσύ βέβαια αμφιβάλω και αν είσαι δεύτερη ,προτού μιλάς βούτα τη γλώσσα στο μυαλό.Επόμενως προπόνησε το μυαλό και όχι τη γλώσσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10/5/17 17:59

  ΠΟΙΟ ΜΥΑΛΟ 16.54?ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΥΣ....ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑ....ΝΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΟΥΣ....ΑΣ ΤΑ ΒΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ...ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ 12000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.