Ο Πειραιάς εκπέμπει SOS

Από πόλη της ναυτοσύνης ο Πειραιάς παραπαίει μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών, του εγκλήματος και των χρυσαυγιτών. Τι συμβαίνει εδώ; Πειραιάς, λιμάνι αλλά και πόλη της αγωνίας.

-->



Το λιμάνι μας, οι γειτονιές μας, τα γεράνια στις γλάστρες των αυλών που ακόμη υπάρχουν εδώ, η αγορά και τα μπαχάρια της, τα κουτούκια και το ρεμπέτικο. Ο Πειραιάς είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Είναι η βαριά του ιστορία, οι άνθρωποι του μόχθου, της προσφυγιάς, του πολιτισμού, της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο.
Το χαρακτηριστικό χρώμα μιας πόλης που στηρίξει τη ναυτιλία της χώρας, που οι άνθρωποι του δεν σταματούν να εμπνέονται και να επιμένουν να κρατούν τη μυρωδιά μιας γνήσιας καθημερινότητας, φαίνεται να χάνεται, να σβήνει στην πόρτα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης των ιθυνόντων.
Εγκατάλειψη, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο
Μία βόλτα να κάνει κανείς, φτάνει για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την πόλη μας. Λιμάνι της αγωνίας και της εγκατάλειψης. Μια εικόνα που σε παραπέμπει σε λιμάνι κάποιας αναπτυσσόμενης χώρας. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών και μάλιστα μέρα μεσημέρι, γκέτο μεταναστών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξόφθαλμο λαθρεμπόριο οποιουδήποτε είδους, βρώμα, εγκατάλειψη. Βγαίνοντας ο τουρίστας από το κρουαζιερόπλοιο και κατευθυνόμενος προς τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, αντικρίζει τη γνωστή σε όλους μας κατάσταση για την οποία καθόλου υπερήφανη δεν μπορεί να είναι η δημοτική μας αρχή. Μια εικόνα βγαλμένη από τους Άθλιους του Ουγκώ, είναι η πρώτη εντύπωση που παίρνουν οι τουρίστες από τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.
Οικονομική κρίση και Χρυσή Αυγή
Άραγε αναρωτιόμαστε, πώς μπορούν οι εντυπώσεις αυτές να είναι μόνο δικές μας, πώς η αγανάκτηση των Πειραιωτών δεν έχει φτάσει στα αυτιά της Δημοτικής Αρχής;
Μέσα σε όλα αυτά και ενώ η οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 7 χρόνια έχει μετατρέψει τους κεντρικότερους εμπορικούς, ιστορικούς δρόμους του Πειραιά σε κρανίου τόπο, η Χρυσή Αυγή αλωνίζει, προπηλακίζοντας μέλη συλλογικοτήτων, διαπράττοντας σωρεία παρανομιών καθημερινά, κυνηγώντας και χτυπώντας πρόσφυγες και μετανάστες, ένα κράτος εν κράτει μέσα στην πόλη μας.
Ποιο το έργο της αστυνομίας;
Το μεγάλο ερώτημα που έρχεται από κάθε κατεύθυνση, είναι η στάση και η λειτουργία της αστυνομίας. Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Γιατί συνεχίζεται και μετά το 2015 η ανοχή της αστυνομίας στο έγκλημα; Δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών που επισημαίνουν ότι οι αναφορές τους στην αστυνομία σχετικές με παράνομες πράξεις χρυσαυγητών, όχι μόνο έπεσαν στο καλάθι των αχρήστων, αλλά και ότι η κάλυψη της αστυνομίας ήταν στις περισσότερες φορές καθολική.
Παρακολουθώντας ατάραχοι το έγκλημα
Τι κάνουν άραγε όλοι αυτοί οι σουλατσαδόροι της ομάδας ΔΙΑΣ; Κλοπές μπροστά στα μάτια τους, που δεν τους συγκινούν σε κανέναν βαθμό. Οι Πειραιώτες τους βλέπουν καθημερινά να στέκουν ακλόνητοι μπροστά στο μικροέγκλημα που λαμβάνει χώρα σε απόσταση αναπνοής από αυτούς.
Η Χρυσή Αυγή δρα ανενόχλητη στον Πειραιά
Αξίζει να αναφέρουμε τα περιστατικά στα οποία πολλοί από εμάς γίναμε μάρτυρες, με τους χρυσαυγίτες και τους αστυνομικούς να παρατάσσονται παρέα εναντίον κομματικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων σε μαζικές κινητοποιήσεις, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Λες και τίποτε δεν άλλαξε, λες και δεν υπάρχει καμία συστολή, κανένας φόβος και έλεγχος από τους ανώτερους. Αφήνουμε το έγκλημα που πάει χέρι- χέρι με τη Χρυσή Αυγή, την εγκληματική αυτή οργάνωση, να αμαυρώνει τις ζωές μας. Πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό, μετά τα απαράδεκτα που συνέβησαν με τα προσφυγόπουλα στα δημοτικά σχολεία. Ένας δάσκαλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Πειραιά, από έναν «φουσκωτό», γνωστή μορφή της περιοχής του Αγ.Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα και η αστυνομία να προσπαθήσει να κουκουλώσει όπως-όπως την υπόθεση και ο άνθρωπος να βρεθεί με σπασμένο κεφάλι στο νοσοκομείο.
Δεν πάει άλλο
Εξουσία άραγε ακούς; Θα ακούσεις τώρα τη φωνή όλων των Πειραιωτών. Όλων των δημοκρατικών ανθρώπων, της νεολαίας, των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Ο Πειραιάς δεν ανήκει σε εσάς, όποιο παλιό, σαθρό και παρακμιακό σύστημα και αν σας στηρίζει. Ο Πειραιάς ανήκει στους Πειραιώτες, οι οποίοι απαιτούν αξιοπρέπεια στο βήμα τους, ασφάλεια για τα παιδιά τους, διατήρηση της μνήμης των πατέρων τους.
Ζητούμε απαντήσεις
  • Ζητούμε απαντήσεις για την αισχρή κατάσταση της πόλης μας.
  • Ζητούμε απαντήσεις κυρίως από την αστυνομία, από το τμήμα Ασφάλειας του Πειραιά. Ποιοι είναι οι λόγοι παρακώλυσης του πραγματικού έργου της αστυνομίας;
  • Γιατί αναβιώνει ξανά ο κακός ορισμός της Τρούμπας; Γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν επεμβαίνουν στο μικροέγκλημα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται με αυτές τις συμπεριφορές;
  • Πώς εξηγείται η κάλυψη και στήριξη των μελών της Χρυσής Αυγής από αστυνομικούς, όταν μάλιστα διαπράττουν οφθαλμοφανέστατα εγκλήματα;
Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά της πόλης
Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε τα κλειδιά της πόλης στην παρανομία, το έγκλημα, τον ρατσισμό και τις εκφάνσεις του, στη ναρκοκουλτούρα και τη Χρυσή Αυγή. Θέλουμε έναν Πειραιά όπως του αξίζει και όπως αξίζει και στους Πειραιώτες.
Από τους αγανακτισμένους Πειραιώτες
left.gr