Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Tα ζώα συντροφιάς στη ζωή μας - Αλήθειες και Μύθοι»

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Σαλαμίνας ημερίδα ενημέρωσης για τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα και δεσποζόμενα).

Στις 4 ώρες που διήρκεσε η ημερίδα έγινε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση από καθ' ύλην αρμόδιους και αποσαφινίστηκαν πολλοί μύθοι και υπερβολές γύρω από το θέμα.


-->


Όπως πολλοί θα γνωρίζετε φέτος δημιουργήθηκε το ειδικό τμήμα "Τμήμα Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς " ( αδέσποτων και δεσποζόμενων ) το οποίο στεγάζεται στα γραφεία της Κοινότητας Σαλαμίνας.με σκοπό να εφαρμόσει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων αλλά και καταγραφής των δεσποζόμενων ζώων.





Υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαλαμίνας κ. Νάννος Μιχάλης, ο οποίος μαζί με την Κοινοτική σύμβουλο κ. Μαργαρίτα Δαρζέντα προσφέρουν τα μέγιστα για τον σκοπό αυτό. ( Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τον αγώνα που έδωσαν και οι προηγούμενοι υπεύθυνοι κ . Ειρήνη Μπινιάρη και κ. Αντώνιο Χατζή. ) Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την συνεργασία του Δήμου με το Διαδημοτικό Νοσοκομείο Ζώων ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.





Οι τετράποδοι φίλοι μας δικαιούνται την φροντίδα κι αυτό είναι αρχή και πεποίθηση μας. Η ευαισθητοποίηση και η τήρηση των νόμων εξάλλου είναι απαραίτητο όπλο στην προσπάθεια μας ως Δημοτικής αρχής για την αισθητή μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Για όλα φυσικά τα παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενημέρωση των πολιτών.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκλεκτούς ομιλητές (δικηγόρους, γιατρούς, εκπροσώπους από την ΔΙΚΕΠΑΖ, το Penny Marathon, την σχολή Lara) που αφιέρωσαν το χρόνο τους αφιλοκερδώς.