Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - 10.000 Γαλαξίες σε μία εικόνα.

Αυτή η εκπληκτική φωτογραφική λήψη 10.000  Γαλαξιών, είναι η πιο υπέροχη απεικόνιση μακρινών κόσμων που έχει ληφθεί ποτέ από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χάμπλ ! 
-->

Η NAΣA την αποκαλεί την πιο συναρπαστική και τη πιο περιεκτική εικόνα που έχει φωτογραφήσει ποτέ το διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ [Hubble (HST)]. Σίγουρα θα πρέπει να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές που έχουν ληφθεί από τότε που τέθηκε σε τροχιά από το αμερικανικό Διαστημικό Λεωφορείο Ντισκάβερι τον Απρίλιο του 1990.

Αλλά αυτή η εικόνα, αυτή  η αξιοθαύμαστη ανταμοιβή μιας νέας μελέτης γνωστής ως Υπεριώδης κάλυψη [(ή σάρωση στο Υπεριώδες φάσμα-Ultraviolet Coverage (UC)] του τμήματος εξαιρετικά βαθέως πεδίου του ΔΤ Χάμπλ (Hubble’Ultra Deep Field), είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτική. Μπορεί επίσης να συμπληρώσει μερικά κενά στη γνώση μας για το πώς σχηματίζονται οι διαφορετικοί τύποι αστέρων.

Διαβάστε περισσότερα : http://gikasdimitris.blogspot.gr/2017/06/10000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.