Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

7η συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας

Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852/10, να σας καλέσουμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, την 28η Ιουνίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, επί της Λεωφ. Φανερωμένης 33, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα:

-->
 1) Γνωμοδότηση σχετικά με την άδεια Κατάληψης Κοινόχρηστου χώρου για κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) της κα. ΦΡΑΧΟΛΛΙ ΜΑΞΟΥΕΛΑΣ, έμπροσθεν του καταστήματος της, στη Σαλαμίνα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
 2) Γνωμοδότηση σχετικά με την άδεια Κατάληψης Κοινόχρηστου χώρου για κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) του κ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, έναντι του καταστήματος του, στη Σαλαμίνα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

 3) Γνωμοδότηση σχετικά με την ονομασία οδού στην περιοχή Αλώνια στη Σαλαμίνα. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 ΜΙΧΑΗΛ ΝΑΝΝΟΣ 

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/6/17 11:25

  Πολλά πεζοδρόμια, πλατείες και γενικά κοινόχρηστοι χώροι έχουν καταληφθεί από ασυνείδητους επαγγελματίες και έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Τα πεζοδρόμια Κύριοι είναι για τους πεζούς και όχι για επαγγελματική χρήση. Πρέπει επιτέλους καθημερινά, υπάλληλος του Δήμου, να ελέγχει εάν οι καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων είναι νόμιμες και αν η χρήση και οι όροι των άδειων που τυχόν έχουν εκδοθεί, εφαρμόζονται σωστά. Δεν μπορεί ο Δήμος να χορηγεί άδεια κατάληψης χώρου 20 τ.μ. και ο επιχειρηματίας να καταλαμβάνει χώρο 60 τ.μ. η και περισσότερα. Η παραλία έχει γεμίσει με τραπεζοκαθίσματα. Τι θα γίνει με αυτή τη κατάσταση; Ο Δήμος θα βάλετε επιτέλους μια τάξη στις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων; Έχει οριστεί υπεύθυνος υπάλληλος για τον έλεγχο καταλήψεων αυτών και ποίος είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/6/17 11:58

  Κανένας γιατί δεν είναι ελεκτικός οργανισμός ο Δήμος.
  Είναι της αστυνομίας και του λιμενικού αρμοδιότητα.

  Το υπουργείο σου δίνει άδεια οδήγησης.
  Δεν έρχεται υπάλληλος του υπουργείου να σου κάνει έλεγχο ή αλκοτέστ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος28/6/17 14:57

  Γιατί ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει Κανονισμός λειτουργίας παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων; Οι περισσότεροι Δήμοι που παραχωρούν κοινόχρηστους χώρους έχουν κανονισμούς και επιβάλουν ποινές (πρόστιμα, ανάκλησης αδειών κλπ). Ο Δήμος Σαλαμίνας γιατί δεν θεσπίζει; Μήπως δεν τολμά επειδή έχει πολιτικό κόστος και δεν θέλει να τιμωρεί τους μαγαζάτορες; Με τη θέσπιση Κανονισμού ο Δήμος Σαλαμίνας θα έχει αυξημένα έσοδα καθώς και έλεγχο και καταστολή της παρανομίας. Η δικαιολογία που αναφέρεται είναι αβάσιμη, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που παραχωρούν δικαιώματα έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς (κανονισμούς) που ελέγχουν την παραβατικότητα. Το ΙΚΑ έχει ελεγκτές για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας κλπ η ΕΥΔΑΠ για το έλεγχο των ρολογιών, η ΔΕΗ για το έλεγχο των ρολογιών, τα Λιμενικά Ταμεία για των έλεγχο των λιμανιών κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος29/6/17 17:50

  Να μαζέψουν και τα σκυλιά πιυ κοντεύουν να μας φάνε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.