Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας πρωτοπορεί στο σινεμά

Λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα και μέσα στις γειτονιές του Πειραιά, ένας σινεφίλ Δήμος κάνει και φέτος το καλοκαίρι τη διαφορά. 

-->


Προσφέροντας καλό σινεμά, σε χαμηλή τιμή, με άψογες τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον χωρίς διαφημιστικές ταμπέλες και θόρυβο, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, πρωτοπορεί κοινωνικά, καλλιτεχνικά και οικονομικά.


Με τρεις τουλάχιστον ταινίες την εβδομάδα (οι περισσότερες α’ προβολής), με μόλις 3 ευρώ είσοδο, με 3 αίθουσες διαφορετικής φιλοσοφίας, ύφους και αισθητικής και με ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικών αφιερωμάτων – ξέρουμε τι θα κάνεις και φέτος το καλοκαίρι!


Οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν σημαδέψει τα καλοκαιρινά βράδια όλων μας. Πόσες φορές δεν σκαρφάλωσαν οι παλιότεροι στις μάντρες για να δουν μια αγαπημένη ταινία ή πόσες φορές ως έφηβοι δεν κλείσαμε ραντεβού τις νύχτες με πανσέληνο. Πόσες φορές δεν συνοδεύσαμε τα παιδιά μας στις αυλές τους. Τα θερινά σινεμά ήταν και είναι μια δροσερή ανάσα διασκέδασης για τους ανθρώπους στις γειτονιές, μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του πολιτιστικού του οράματος, θέτοντας τον θερινό κινηματογράφο ως τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους, μέσα από τρεις επιλογές για κάθε γούστο, ηλικία και διάθεση, με σύνθημα «3 σινεμά μόνο δικά μας».



  • CINE «ΜΕΛΙΝΑ» …o σινεφίλ!
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα | 2104082530 | Γενική Είσοδος 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος «Μελίνα» βρίσκεται στη Δραπετσώνα, πολύ κοντά στον Πειραιά. Έχει εξαιρετική πρόσβαση, είτε με το αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο. Είναι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος του οποίου εγκαινίασε ο Δήμος την επαναλειτουργία, ύστερα από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστός, ενώ φέτος μπαίνει στην τρίτη συνεχή χρονιά προβολών. Είναι 400 θέσεων και παρουσιάζει κυρίως ταινίες Α’ προβολής, διατηρώντας ωστόσο μία σινεφίλ ταυτότητα στις επιλογές του, σχετικά με τις άλλες δύο αίθουσες. Είναι ο κινηματογράφος με τους περισσότερους επισκέπτες εκτός Δήμου. Φέτος θα πραγματοποιηθούν διήμερα αφιερώματα για το ντοκιμαντέρ, το animation και τον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

  • CINE «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» …o λαϊκός!
Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι | 2104317270 | Γενική Είσοδος 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη» βρίσκεται στην περιοχή της Ευγένειας. Ήταν κλειστός για περισσότερα χρόνια από τον «Μελίνα», ωστόσο επαναλειτούργησε πέρσι και φέτος μπαίνει στη 2η χρονιά προβολών. Στόχος είναι η ταυτότητά του να είναι πιο ελληνική και πιο λαϊκή. Με τρία διήμερα αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο, η πρόθεση αυτή πιστοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Το πρώτο αφιέρωμα αφορά στον Φιλοποίμην Φίνο, ενώ τα άλλα δύο θα επικεντρωθούν γύρω από νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

  • CINE «ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ» … ο οικογενειακός!
Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη | 2104316943 | Γενική Είσοδος 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος «Αλέκος Χρυσοστομίδης» είναι αμφιθεατρικός (!) και βρίσκεται εντός του Πάρκου Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη. Ανοίγει, φέτος, για πρώτη φορά, προσφέροντας 400 θέσεις. Δίνει έμφαση στις ταινίες για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Επιπλέον, η ειδική διαμόρφωση των χώρων του παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στους γονείς να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, όση ώρα τα παιδιά παρακολουθούν με ασφάλεια την ταινία. Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου, με ένα ειδικό, πολύ ξεχωριστό και σπάνιο, πρόγραμμα προβολών.


Τι πρέπει να ξέρεις για τους 3 θερινούς κινηματογράφους του Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας;

  • Τις αίθουσες διαχειρίζεται 100%  ο Δήμος. Ο Δήμος χρηματοδοτεί 100% και τους 3 κινηματογράφους, ο Δήμος ορίζει το πρόγραμμα των ταινιών, ο Δήμος προσλαμβάνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι αποκλειστικά δημότες. Έτσι μπορεί και διατηρεί το εισιτήριο των 3 ευρώ, χωρίς να στερείται ποιότητας και ανέσεων. Αυτό αποτελεί πολιτιστική επένδυση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και μία διέξοδο στους δημότες που δεν φεύγουν για καλοκαίρι.
  • Οι αίθουσες έχουν ποιοτικά κυλικεία με πραγματικά προσιτές τιμές προσφέροντας ολοκληρωμένη έξοδο.
  • Μόνο πέρσι το καλοκαίρι οι 2 αίθουσες που βρίσκονταν σε λειτουργία έκοψαν περισσότερα από 15.000 εισιτήρια, μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών, γεγονός που δείχνει την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου.
  • Στηρίζονται οι νέοι Έλληνες δημιουργοί με αφιερώματα σε ταινίες μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών.
  • Στο πρόγραμμα υιοθετείται η λογική της γρήγορης εναλλαγής των ταινιών μέσα στην εβδομάδα ακριβώς γιατί προσδοκούμε σε ένα σταθερό κοινό που θέλουμε να έρχεται κάθε μέρα στο σινεμά.
  • Στο Δήμο λειτουργεί Κινηματογραφική Λέσχη.
  • Όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο.
  • Όλες οι αίθουσες έχουν σύγχρονες αναπαυτικές καρέκλες και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εικόνας και ήχου.
3 αίθουσες, 3 διαφορετικές ταινίες την εβδομάδα, 3 ευρώ είσοδος