Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η Κίνηση του Γαλαξία μας..

Ο Γαλαξίας μας κινείται μέσα στο Σύμπαν με ταχύτητα 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα !

Τίποτα δεν είναι στάσιμο ή ακίνητο. Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, ο 'Ήλιος κινείται στο διάστημα με την εκπληκτική ταχύτητα των 792.000 χλμ / ώρα γύρω από το γιγαντιαίο κέντρο του Γαλαξία μας, ενώ και το Σύμπαν κινείται με την ασύλληπτη ταχύτητα των  2.100.000 χιλιόμετρων την ώρα.

Μπορεί να νομίζετε ότι καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, το σώμα σας βρίσκεται σε μια στάσιμη θέση. Όμως, τα πάντα μέσα στο σύμπαν ταξιδεύουν, από τον πλανήτη μας (τη Γη) - που περιστρέφεται γύρω από το  άξονά του με ταχύτητα περίπου 1700 χλμ / ώρα - στο έως το Ηλιακό σύστημα και ακόμη περισσότερο τον ίδιο μας τον Γαλαξία.    


Όλοι οι πλανήτες στο Ηλιακό μας σύστημα και οι φυσικοί τους δορυφόροι, τα φεγγάρια τους δηλαδή, ταξιδεύουν επίσης στο διάστημα. Στην πραγματικότητα, για να διατηρηθεί μια σταθερή τροχιά, είναι απαραίτητο για τη Γη να κινηθεί γύρω στα 30 χιλιόμετρο ανά δευτερόλεπτο. Οι εσωτερικοί πλανήτες στο σύστημά μας, δηλαδή ο Ερμής και η Αφροδίτη κινούνται γρηγορότερα, ενώ ο πλανήτης Άρης και οι εξωτερικοί πλανήτες του Hλιακού μας συστήματος περιφέρονται γύρω από το μητρικό μας άστρο, τον  Ήλιο, σε πιο αργούς ρυθμούς.

Διαβάστε περισσότερα : http://gikasdimitris.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html?spref=fb&m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.