Φόβοι για μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα

Τα όρια των αντοχών του δοκιμάζει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και τα κλιματιστικά να παίρνουν φωτιά.

-->


Η κατάσταση παρότι κρίνεται αντιμετωπίσιμη δεν παύει να είναι κρίσιμη, καθώς η πρόβλεψη για τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή είναι 9.500 MW, όχι μακριά από τα ακραία για φέτος σενάρια βραδινής αιχμής που ανέρχονται στα 9.590 MW, σύμφωνα με Τα Νέα.

Έως και την Τετάρτη η κατανάλωση ρεύματος ήταν σε συνήθη επίπεδα, με την πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ να κάνει λόγο για 7.950 MW στις 10 το βράδυ, έναντι 7.850 MW την Τρίτη.  Δεν έλειψαν, ωστόσο, κάποια μεμονωμένα περιστατικά βλαβών με χαρακτηριστικότερο την τρίωρη διακοπή ρεύματος στο Παλαιό Φάληρο.

Το στοίχημα για τους αρμόδιους φορείς είναι να μη φτάσει η κατανάλωση στα παρά λίγο μπλακ άουτ, όπως τον περασμένο χειμώνα.

Στο σύνολό τους οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, διαβεβαιώνει για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας.