Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μάνος Δερτούζος: "Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μας δικαιώνει"

Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φωνάζαμε επί 20 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν το Κτηματολόγιο το οποίο έχει προηγηθεί της ανάρτησης των δασικών χαρτών , περίπτωση δική μας στη Σαλαμίνα, να μας δίνει την Β ανάρτηση με τα περιβόητα βελάκια και να καταδικάζει μία έκταση ως δασική, προτού υπάρξει δασολόγιο, δηλαδή ανάρτηση και κύρωση δασικών χαρτών.
Εκπέμποντας σαφές “σήμα κινδύνου”, το ΣτΕ επισημαίνει ότι η παράλειψη της πολιτείας να καταρτίσει και οριστικοποιήσει τους δασικούς χάρτες, εξετάζοντας και τις εκκρεμούσες επί μακρόν αντιρρήσεις κατά όσων έχουν αναρτηθεί, “μπορεί να επιδράσει στο κύρος των διαπιστωτικών πράξεων λειτουργίας του Κτηματολογίου και της νομιμότητάς του με συνέπειες σοβαρότατες για την ασφάλεια των συναλλαγών, την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και την δημόσια πίστη”.
Στέλνοντας έτσι μήνυμα για τον κίνδυνο μεγάλων ανατροπών, το ΣτΕ τονίζει επίσης ότι προϋπόθεση για την έγκυρη ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, αποτελεί η προηγούμενη ουσιαστική ολοκλήρωση του Δασολογίου στην ίδια περιοχή, αφού μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί για το Δημόσιο, αλλά αντίστοιχα και για τους ιδιώτες, νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας.
Δηλαδή αν μία έκταση αναγνωρίστηκε ως ιδιωτική κατά την διαδικασία κτηματογράφησης , πριν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών , αυτή ουσιαστικά αναγνωρίστηκε ως προς το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ Η ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ. Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι απαραίτητο στοιχείο πριν από την κατάρτιση του Κτηματολογίου είναι η ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών. Στη Σαλαμίνα το Κτηματολόγιο έχει τελειώσει από το 2000 , ενώ ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες
Φωνάζουμε επί 20 χρόνια, πως καταδικάζετε τον κόσμο; Πως στέλνετε στα δικαστήρια και ταλαιπωρείτε τον κόσμο ότι το σπίτι τους βρίσκεται σε δασική έκταση χωρίς να υπάρχουν οι δασικοί χάρτες; Ποιο είναι το επίσημο στοιχείο που αναφέρει τι είναι δασικό; Γιατί το κτηματολόγιο γέμισε την Β ανάρτηση με βελάκια και έβαζε τον κόσμο σε περιπέτεια χωρίς να έχει στα χέρια του το επίσημο δασολόγιο που είναι αποτέλεσμα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών;
Επίκαιρη όσο ποτέ είναι αυτή τη στιγμή η διαχρονική απαίτηση του κόσμου ο οποίος περνά το δικό του Γολγοθά επί 25 χρόνια με πρόστιμα και δικαστήρια, να προχωρήσει η τροπολογία την οποία έχουμε καταθέσει για αναστολή των προστίμων και των κατεδαφίσεων μέχρι ανάρτησης και κύρωση των δασικών χαρτών. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σεβαστείτε τον κόσμο που σε περίοδο μεγάλης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει στα δικαστήρια συνέχεια κάνοντας προσφυγές και πληρώνοντας από το υστέρημά τους.
Μάνος Δερτούζος - enotitakaidrasi.blogspot.gr

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος15/6/17 23:44

  Δηλ. το δάση που υπήρχαν όταν έχτιζαν τα αυθαίρετά τους, δεν υπολογίζονται, γιατί λέει δεν υπήρχαν δασικοί χάρτες να τα έχουν αποτυπώσει!
  Αρα τα δάση ήταν παράνομα και γι αυτό τα καίγανε! και τα αυθαίρετά τους ήταν νόμιμα!!
  Μάιστα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/6/17 00:45

   Το Συμβούλιο Επικρατείας αναφέρει κατηγορηματικά ότι το Δασολόγιο πρέπει να προηγείται του Κτηματολογίου και ότι αρμοδιότητα του Κτηματολογίου είναι να αναφερθεί στην ιδιοκτησία αλλά αλλά όχι στο δασικό ή μη χαραχτήρα του οικοπέδου. Ο δασικός χαραχτήρας της έκτασης προσδιορίζεται από τους δασικούς χάρτες που έχει ως αποτέλεσμα μετά από την ανάρτηση και την κύρωσή τους την σύνταξη του δασολογίου. Όσο για την παρατήρηση του φίλου 23.44 περι δασικών εκτάσεων υπενθυμίζω ότι στη Σαλαμίνα δεν υπάρχουν καταπατήσεις και δεύτερο , όλοι έχουν συμβόλαια τα οποία ανφέρουν ότι αγόρασαν Αγροτεμάχιο δηλαδή αγροτική έκταση. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι πολλά σπίτια τα οποία κτίστηκαν είχαν άδεια από την πολεοδομία και βεβαίωση του Δασαρχείου ότι η έκταση δεν είναι δασική.Πολλούς από αυτούς τους ιδιοκτήτες κατηγορούνται σήμερα και μάλιστα με βαριά πρόστιμα ότι η εκταση που έκτισαν είναι δασική. Ποιος φταίει λοιπόν ; Ο πολίτης που είχε βεβαίωση από το δασαρχείο ότι δεν είναι δασική, η πολεοδομία που έδωσε άδεια , το κράτος που έδωσε ρεύμα στις περιοχές; Εάν λοιπόν είχε προηγηθεί το δασολόγιο και σωστά το ποθετήθηκε το Συμβούλιο Επικρατείας δεν θα υπήρχε αυτή η σημερινή κατάσταση.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/17 15:58

   Ρε παληκάρι 00:45 καταπατητή, ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε όταν αγοράζατε αγροτεμάχια!
   Μετά κόψατε πλαγιές ολόκληρες, κάψατε, λαδώσατε, ξαναλαδώσατε, παρουσιάσατε ένα κάρο πλαστά χαρτιά και το ανήμπορο κράτος του ελέους, η Ψαροκώσταινα, αντί να σας τα είχε γκρεμίσει και να πηγαίνατε καμια 10ριά χρόνια φυλακή, είδε και αποείδε και σας τα νομιμοποίησε!
   Αι σιχτίρ λοιπόν ρε, που πάτε να μας πείσετε ότι έχετε δίκιο για τα παράνομα εξοχικά σας!

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος16/6/17 00:33

  Δασοφάγοι κάντε μήνυση στα Δάση.
  Τι λέει ρε ο άνθρωπος;
  "Δεν μπορεί να καταδικαστεί μια περιοχή ως δασική"

  Έλα αδέρφια όλοι να χτίσουμε και στις παραλίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.