Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δεν Δουλεύω!

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχει ξεκινήσει η ΓΣΕΕ και η
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ) με τίτλο:

«Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δεν Δουλεύω!»


εκφράζοντας την αντίθεση στις νέες ρυθμίσεις οι οποίες επιτρέπουν την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η σχετική ρύθμιση, δεν έχει πράγματι τον εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα τον οποίο η Κυβέρνηση παρουσιάζει.
Είναι άλλη μία δικαιολογία καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, σταδιακής εξαφάνισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και ενίσχυσης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των πολυεθνικών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των καταναλωτών και πολιτών, ώστε να σκεφτούν όλες τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης, σε προσωπικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο και να απέχουν από τις αγορές την Κυριακή, δηλώνοντας έτσι και οι ίδιοι την αντίθεση τους.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κάθε πολίτη ώστε να καταλάβει ότι εκείνος  έχει την δύναμη της απόφασης και της επιλογής και δεν είναι έρμαιο των εκάστοτε αποφάσεων, ειδικά όταν αυτές πλήττουν τα συμφέροντα  του.

Καλούμε τους καταναλωτές να απέχουν από αγορές την Κυριακή και να παρακολουθούν  αλλά και να στηρίζουν την Δράση μέσω των σχετικών ιστοσελίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου θα μπορούν να ενημερώνονται για σχετικά θέματα:
Ιστοσελίδα ΓΣΕΕwww.gsee.gr,   Ιστοσελίδα ΕΕΚΕ:www.eeke.gr,  Facebook ΓΣΕΕ:www.facebook.com/gsee.gr/
Facebook ΕΕΚΕwww.facebook.com/enosikatanaloton,  Twitter ΓΣΕΕ:https://twitter.com/gsee.gr,  Twitter ΕΕΚΕ:https://twitter.com/eeke.gr

Καλούμε τους καταστηματάρχες να πάρουν θέση, μην ανοίγοντας το κατάστημα τους την Κυριακή.

Η συμμετοχή καθενός από εμάς είναι πολύτιμη, ώστε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η οποία θα επιφέρει πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στην λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Μήπως τελικά το κόστος των εξελίξεων για την κοινωνία, θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι το όφελος?
Μήπως δεν είναι η έλλειψη χρόνου που μας κρατά μακριά από τις αγορές?

Ας το σκεφτούμε λοιπόν λίγο καλύτερα πριν κάνουμε τις αγορές μας την Κυριακή…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.