Σε επαναλειτουργία η πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς I» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επισκευής της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I», η οποία ήταν σε αργία από τον Απρίλιο του 2016 λόγω λήξης πιστοποιητικών και θα εξυπηρετεί πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202 μ. μήκος, 31 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων, ο Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε:
-->



«Είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I»,  που έρχεται να  συμπληρώσει τις υπάρχουσες υποδομές για την ενίσχυση των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς οι αυξημένες ανάγκες θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις απασχόλησης, που ο χειμαζόμενος κλάδος έχει τόσο πολύ ανάγκη.
 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά παρακολουθεί με ικανοποίηση τις εξελίξεις που αναμένεται να δώσουν ανάσες ζωής τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής».

  Επισημαίνεται ότι μετά  από εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, εκσυγχρονισμού και λήψης όλων των σχετικών αδειών και πιστοποιήσεων από τον αρμόδιο Ελληνικό Νηογνώμονα είναι σε πλήρη λειτουργία και  οι τέσσερις υφιστάμενες δεξαμενές :

·        Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202 μ. μήκος, 31 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων.
·        Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, 113 μ. μήκος, 18,5 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 4.000 τόνων.
·        Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, 150 μ. μήκος και 21 μ. εσωτερικό πλάτος.
·        Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, 90 μ. μήκος και 13,5 μ. εσωτερικό πλάτος.

   Επίσης, τον Νοέμβριο του 2017, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νέα πλωτή δεξαμενή που θα εξυπηρετεί πλοία με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, 240 μ. μήκους, 35 μ. εσωτερικό πλάτος, ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και πλήρη εξοπλισμό γερανών.

  Η λειτουργία αυτής της δεξαμενής θα τονώσει περαιτέρω τον κλάδο και θα δώσει τη δυνατότητα στα μεγάλα ελληνικά ακτοπλοϊκά πλοία στον Πειραιά να μη καταφεύγουν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου για την ετήσια συντήρηση τους.
                              
                                                  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ