Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΝ: Οκτώ ημέρες πριν την προθεσμία, 28 δήμοι δεν έχουν δώσει δασικούς χάρτες

Μόλις οκτώ ημέρες πριν τη λήξη της -σχεδόν- επτάμηνης διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, που «συνεπάγεται και τη λήξη των παρατάσεων», 28 από τους 120 Δήμους «δεν έχουν οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν από τον Μάιο 2016».

-->


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει πως οι εν λόγω ΟΤΑ «οφείλουν να επισπεύσουν την αποστολή στοιχείων στο Κτηματολόγιο, ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες στις περιοχές κατοικίας εντός σχεδίου και εντός οικιστικών πυκνώσεων».

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, «κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών το 48% των ΟΤΑ που είχαν αναρτημένο χάρτη έχει αποστείλει στοιχεία και έχουμε φτάσει σήμερα σε ποσοστό ενσωμάτωσης στοιχείων 77%. Δηλαδή στο 77% των ΟΤΑ οι πολίτες δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αντίρρηση στις περιοχές των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΝ, οι 28 Δήμοι που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει στοιχεία στην εφαρμογή της ΕΚΧΑ ΑΕ – Κτηματολόγιο και είναι ακόμα ασυνεπείς ως προς την υποχρέωσή τους είναι οι δήμοι Ανατολικής Μάνης, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτικής Μάνης, Δωδώνης, Ζαγόρας-Μουρεσίου, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κόντιας, Μετσόβου, Μήλου, Μυκόνου, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας, Νότιου Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πύλου-Νέστορος, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπετσών, Χίου και Ωραιοκάστρου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως αρκετοί από τους παραπάνω δήμους βρίσκονται σε επικοινωνία με το ΥΠΕΝ για την ενσωμάτωση των στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.