Περισσότερα από 4500 παιδιά πήραν μέρος στο πρόγραμμα Kid’s Athletics σε σχολεία του Πειραιά και των Νησιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά & Νήσων, το πρόγραμμα γνωριμίας παιδιών με τα αθλήματα του στίβου (Kid’s Athletics).

-->


Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά & Νήσων.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους σε υπηρεσίες των Π.Ε. Πειραιά & Νήσων, που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ και η επιτυχία του αποτυπώνεται στο ότι ο αριθμός των σχολείων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι ήδη μεγάλος και αυξάνεται από χρονιά σε χρονιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι (2015- 2016) πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος πήραν μέρος 1.850 μαθητές και μαθήτριες των παραπάνω Δήμων καιφέτος (2016- 2017) 3.000 μαθητές και μαθήτριες.
Εκτός από το σχολικό χώρο το πρόγραμμα Kid’s Athletics υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Εβδομάδα Σχολικού Πειραι-Α-θλητισμού», που πραγματοποιήθηκε από 15 – 19/05/2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΠΛΑΤΩΝ» του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και συμμετείχαν σ΄αυτό 1.605 μαθητές και μαθήτριες.
Επίσης, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και συμμετέχοντας στον εορτασμό της «Ημέρας για τους Ρομά» το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε, στις 7/4/2017 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, όπου παρακολουθούν μαθήματα παιδιά Ρομά.
Σήμερα, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκαν με τους αθλητές, εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής, τους οποίους ευχαρίστησαν για την αποφασιστική συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.
Οι Αντιπεριφερειάρχες υπογράμμισαν ότι η επιτυχία του προγράμματος αποτυπώνεται στη διαρκή αύξηση των συμμετασχόντων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάγκη συνέχισης και αναβάθμισης τέτοιων δράσεων, για τις οποίες υπάρχει αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.