Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας: 50 συναρπαστικές αλήθειες για το διάστημα που θα σας καταπλήξουν

Το Νεφέλωμα NGC 2359 ή αλλιώς το κράνος του Θώρ.
Εικόνα : Rafael Barrena (IAC) and Daniel López
Το Σύμπαν μας είναι εκπληκτικά τεράστιο, τόσο τεράστιο ώστε το να αποπειραθεί κάποιος να αριθμήσει τα γεγονότα και τις αλήθειες για το διάστημα που μας περιβάλλει φαντάζει αδύνατο.


-->

Είναι τόσο μεγάλο που υπάρχουν μαύρες τρύπες που επικαλύπτουν τον Ήλιο μας με παράγοντες δισεκατομμυρίων, υπάρχουν Πάλσαρς  που εκτείνονται σε χιλιάδες έτη φωτός στο άπειρο, και νεφελώματα [(όπως οι άμορφες μάζες Λαϊμαν- Άλφα (lyman-alpha blobs)] που είναι γνωστά σαν μερικά από τα μεγαλύτερα αντικείμενα στο σύμπαν μας.


Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε για το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σας είναι άγνωστα. Έτσι λοιπόν σας παραθέτουμε μια λίστα για να διεγείρουμε κάπως τη σκέψη σας, καθώς και να σας δώσουμε νέες και ενδιαφέρουσες προοπτικές για την επιστημονική μας μέτρηση σχετικά με τα υπέροχα αστρικά φαινόμενα.Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ρίχτε μια ματιά σε 50 συναρπαστικές αλήθειες για το διάστημα !

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο : http://gikasdimitris.blogspot.gr/2017/07/50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.