Παρέμβαση ΚΚΕ για την άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης για πρόσληψη δύο εργαζομένων στο Δήμο Σαλαμίνας

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με την άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης για την πρόσληψη δύο εργαζομένων στο Δήμο Σαλαμίνας. Μεταξύ άλλων, το κείμενο, αναφέρει: «…Το δικαστήριο δικαίωσε τις εργαζόμενες και μετέτρεψε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Αναλυτικά, το κείμενο, αναφέρει: 

-->
«Ερώτηση 
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης για πρόσληψη δύο εργαζόμενων στο Δήμο Σαλαμίνας
Απαράδεκτη και άδικη είναι η άρνηση του Δήμου Σαλαμίνας να προσληφθούν δυο εργαζόμενες με προϋπηρεσία, που αναγνωρίστηκε και δικαστικά, αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στηριζόμενη στη δικαστική απόφαση, ζητά με έγγραφό της από το Δήμο Σαλαμίνας να τις προσλάβει, δημιουργώντας δύο προσωποπαγείς θέσεις.
Συγκεκριμένα, δικαστικά από το 2012 με τη 4478/2012 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά και συνδυαστικά με την απόφαση του 3709/2016 του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, (αποφάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει αναψηλάφιση γιατί είναι νομικά αβάσιμο) έχουν δικαιώσει τις δύο εργαζόμενες ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, αφού συνέχιζαν να εργάζονται αδιάλειπτα και στα μεσοδιαστήματα μέχρι να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που ήταν ορισμένου χρόνου. Έτσι το δικαστήριο δικαίωσε τις εργαζόμενες και μετέτρεψε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Όμως παρά τη δικαίωση των εργαζομένων από τα αστικά δικαστήρια και παρά τα αλλεπάλληλα έγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το υπ΄ αριθ 22132/18595/ 24-4-2013, με το ΟΙΚ.31686/11849 11-4-2017 και με το υπ΄αριθ 48077/17895 20-6-2017, που καλεί το Δήμο να πράξει τα νόμιμα και να προχωρήσει στη σύσταση δύο προσωποπαγών θέσεων (ΔΕ Διοικητικών) για την πρόσληψη των δύο εργαζομένων, ο Δήμος Σαλαμίνας αρνείται να προχωρήσει στις διαδικασίες πρόσληψης των εργαζομένων. Μάλιστα εμφανίζει προφορικά γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, δικαιολογώντας τη στάση αυτή, χωρίς ωστόσο να εμφανίζει το συγκεκριμένο έγγραφο, υπογεγραμμένο από τη ΝΥ , του Δήμου παρά τις αιτήσεις των δημ. Συμβούλων τις μειοψηφίας ,αντίθετα το κρύβει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να υλοποιηθεί η διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».