Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή την Πέμπτη στο Ευριπίδειο Θέατρο

Το «Διάχρονο Θέατρο» ανεβάζει την τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, την Πέμπτη  13 Ιούλη, στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο στο Ευριπίδειο Θέατρο.
Η Ηλέκτρα και η Χρυσόθεμις, κόρες του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, περιμένουν πότε θα επιστρέψει ο αδελφός τους Ορέστης για να εκδικηθεί για τη δολοφονία του πατέρα τους, ο οποίος έχει καταφύγει στη Φωκίδα για να γλιτώσει.
Με σύμβουλο τον παιδαγωγό του και βοηθό τον φίλο του Πυλάδη, φτάνουν όλοι μαζί στο παλάτι κρατώντας ένα αγγείο που υποτίθεται ότι περιείχε τις στάχτες του Ορέστη, που έχασε τη ζωή του σε ιππικό αγώνα. Στο άκουσμα όμως της είδησης του θανάτου, ο σπαρακτικός θρήνος της Ηλέκτρας αναγκάζει τον Ορέστη να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ενώ στη συνέχεια σκοτώνει την μητέρα του Κλυταιμνήστρα καθώς και τον Αίγισθο μέσα στο ανάκτορο.
Μετάφραση: Ιωάννη Γρυπάρη. Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη. Διανομή: Ηλέκτρα: Μαίρη Βιδάλη, Ορέστης: Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς, Κλυταιμνήστρα: Λουκία Παπαδάκη, Αίγισθος: Στέλιος Γεράνης, Παιδαγωγός: Πέτρος Αποστολόπουλος, Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη - Ελενα Μιχαλάκη, Πυλάδης: Κώστας Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης. Α' Κορυφαία: Καλλιόπη Βέττα, Β' Κορυφαία: Μαρία Γούλα. Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Ελενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Ελενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.