Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα έργα της Σαλαμίνας

Το νησί της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γ΄ μονάδας του ΕΠΠΕΡΑΑ Νικόλαο Μαμαλούγκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

-->
Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στο Βουρκάρι και ενημερώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβρη στην ευρύτερη περιοχή για την διευκόλυνση της εξέλιξης των έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων. 
Στη συνεχεία συνεκλήθη ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή και της Δημάρχου Σαλαμίνας  Ισιδώρας Νάννου όπου συζητήθηκαν  τα έργα ανακατασκευής των 20 δρόμων, προϋπολογισμού 500.000 € από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και για το έργο βελτίωσης των κεντρικών οδικών αξόνων του νησιού προϋπολογισμού 2.500.000 € το οποίο πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί. Εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 15ης Ιουλίου με το σύστημα Vacum, συμφώνησαν το θέμα της «Συντήρησης και επισκευής δικτύου ακαθάρτων Δήμου Σαλαμίνας» να συζητηθεί προ ημερησίας στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Χατζηπέρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού στα Σελήνια διότι συναποφασίστηκε οι θετικές ζημιές στον ανάδοχο λόγω διακοπών και καθυστερήσεων θα καλυφθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ και δεν θα επιβαρύνουν τον ήδη βεβαρημένο Δήμο Σαλαμίνας.