Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο με θέμα φυσικά το Δασικό πρόβλημα

Συνάντηση είχαμε χθες Παρασκευή, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο με θέμα φυσικά το Δασικό πρόβλημα και τη λύση του. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν Σύλλογοι από την Ανατολική Αττική, την Κόρινθο, τους Αγίους Θεοδώρους, Λουτρά της Ωραίας Ελένης καθώς επίσης οι Βουλευτές , Β Πειραιά κα Εύη Καρακώστα και της Κορίνθου κα Φενερίτη τις οποίες δημοσίως πρέπει να ευχαριστήσουμε για την συνεχή βοήθειά τους στην επίλυση του προβλήματος.
-->

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές του προβλήματος, το οποίο όπως είπε είναι πρόβλημα που αφορά όλη την Ελλάδα, τους δασικούς χάρτες οι οποίοι πρέπει να προχωρήσει η ανάρτησή τους το συντομότερο σε όσες περιοχές ακόμη δεν έχει γίνει αυτό , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αμέλεια των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί στην οικιστική πύκνωση.(Για την Σαλαμίνα δεν υπάρχει παρόμοιο θέμα)
Συζητήσαμε επίσης την αρνητική εισήγηση του Ε τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας προς την Ολομέλεια όσον αφορά την οικιστική πύκνωση, ένα από τα σοβαρότερα θέματα τα οποία έχουν προκύψει και την πρόθεση του Υπουργού να την θωρακίσει νομοθετικά όσο γίνεται καλύτερα προ της συζήτησης στην Ολομέλεια. Αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου και όπως αναφέρθηκε αρχίζει σύντομα αυτή η νομοθετική εργασία.
Είχα την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να αναφερθώ στην ομηρία των πολιτών της Σαλαμίνας τα τελευταία 30 χρόνια που παρ’ όλο αγόρασαν αγροτεμάχιο και όχι δασική έκταση η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται. Παρέδωσα στον κ. Υπουργό φάκελο ο οποίος περιείχε επιστολή και ανάλυση του προβλήματος τροπολογία για την αναστολή των προστίμων, απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που βοηθά το σκεπτικό περί αναστολής προστίμων και κατεδαφίσεων, καθώς επίσης και αιτιολογική έκθεση για αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Το συμπέρασμα το οποίο καταλήγω είναι ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατανοεί πλήρως το πρόβλημα, αφουγκράστηκε τις αγωνίες μας και έχει πρόθεση στα όρια της Συνταγματικής επιταγής να βοηθήσει στην λύση του . Οι επόμενοι μήνες περιμένοντας την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς επίσης και η πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει νομοθετικά στην θωράκιση της οικιστικής πύκνωσης θα είναι καθοριστικοί για την προοπτική λύση του προβλήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Υπουργό που μας δέχτηκε όσο και την Βουλευτή Β Πειραιά κα Εύη Καρακώστα η οποία μεσολάβησε στην συγκεκριμένη συνάντηση, καθώς και την Βουλευτή της Κορίνθου κα Φενερίτη.
Τελειώνοντας θα ήθελα για μία ακόμη φορά να επαναλάβω, όπως και στο παρελθόν, ο δρόμος για την επίλυση του δασικού προβλήματος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα , η λύση του όμως πρέπει να θεωρείται μονόδρομος με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Υπομονή λίγους μήνες ακόμη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.


από το προσωπικό λογαριασμό του Μάνου Δερτούζου στο facebook