Σύσκεψη για τον ΟΛΕ στο Δημαρχείο Ελευσίνας

ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ!
Σύσκεψη για ενημέρωση και κινητοποίηση πολιτών και φορέων.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.  Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ




-->

Σε πλήρη δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα και παρά την κραυγαλέα αντίθεση με τις χρήσεις γης της περιοχής, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας  (ΟΛΕ)  – δια του Προέδρου του -επιχειρεί να επανεγκαταστήσει από την πίσω πόρτα, ένα Ναυπηγείο και Διαλυτήριο πλοίων, σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι:
  • Χωρίς να υπάρχει για την δραστηριότητα αυτή καμιά άδεια από οποιαδήποτε Αρχή!
  • Παρεμποδίζοντας δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να ασκήσουν νόμιμη επαγγελματική  δραστηριότητα σε πολεοδομημένη γη.
  • Μπλοκάροντας την ολοκληρωμένη ένταξη στο σχέδιο του πολύπαθου οικισμού του Καλυμπακίου.
  • Δεσμεύοντας  τις λιγοστές πιθαμές ελεύθερης ακτής στο παραλιακό μας μέτωπο.

Είναι αποφασισμένος και βιάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει απόφαση καταχρηστικής  και παράνομης παραχώρησης 10 στρεμμάτων ακτής στον Όμιλο ΑΦΟΙ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ,  την στιγμή που τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ δίνουν τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλει να διακόψει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή  κάθε ενέργεια του ΟΛΕ, οφείλει να σεβαστεί τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και των κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων της πόλης, οφείλει να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της πόλης για αποχαρακτηρισμό των λιγοστών ελεύθερων τμημάτων των ακτών μας και να τα παραχωρήσει στον Δήμο, και να λάβει άμεσα μέτρα που διευκολύνουν την ανάκαμψη των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  που ασκούν νομίμως δραστηριότητα στην βιομηχανική περιοχή.
Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 7.30 μμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ προετοιμάζουμε την άμεση και δυναμική μας αντίδραση ενόψει της αμέσως προσεχούς συνεδρίασης του ΟΛΕ.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί ΟΛΟΙ για τον ΟΛΕ:
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις και Δημ. Σύμβουλοι),  η ΕLEUSIS 2021, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και όλοι οι φορείς της πόλης.
Γίνε και συ μέρος της λύσης του προβλήματος.
Ειδοποίησε και ενημέρωσε τους συμπολίτες μας και έλα να σχεδιάσουμε μαζί τον τρόπο αντίδρασης που θα αποτρέψει τα χειρότερα και θα ανοίξει το δρόμο για τα καλύτερα.
Επιστροφή στην στρεβλή ανάπτυξη του παρελθόντος που έφερε περιβαλλοντικά δεινά και ανεργία στον τόπο αποτελεί όνειδος και παρακμή!
Η Ελευσίνα δυναμικά διεκδικεί το δεσμευμένο θαλάσσιο μέτωπό της.
Μια βόλτα στην παραλία της!

ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ!
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών
Ελευσίνα 21/7/2017