Κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε η εκλογή του Δ. Καμμένου ως αντιπροέδρου της βουλής


Διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία που διεξάγεται στη Βουλή για την εκλογή μεταξύ άλλων του Δημήτρη Καμμενου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη θέση όγδοου αντιπρόεδρου του Σώματος. Οι κύριοι Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ψυχογιός και Μάριος Κάτσης ψήφισαν «παρών». 

-->

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές προέρχονται από την ομάδα των «53+».Πάντως, δεν τίθεται θέμα εκλογής του κ. Καμμένου, γιατί απαιτούνται μόνο 75 ψήφοι για να εγκριθεί η υποψηφιότητά του στο θώκο του αντιπροέδρου.Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τον κ. Καμμένο εξαιτίας μιας αντισημιτικού περιεχομένου ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οποία και στάθηκε η αιτία να τεθεί εκτός κυβέρνησης το Σεπτέμβριο του 2015, μια μόλις ημέρα αφότου είχε αναλάβει υφυπουργός Υποδομών.
Πολλές ήταν οι απουσίες από όλα τα κόμματα στην ψηφοφορία. Υποψήφιος για άλλη θέση αντιπρόεδρου είναι και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΣΚΑΙ