Μήνυμα δημάρχου της Χιροσίμα στις εκδηλώσεις κατά των πυρηνικών στη Σαλαμίνα

Μήνυμα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Σαλαμίνα, με αφορμή τα 72 χρόνια από το πρώτο στην ιστορία πυρηνικό ολοκαύτωμα, έστειλε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι με την ιδιότητα του ως προέδρου της διεθνούς κίνησης «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» που τα μέλη της ξεπερνούν τους 7.400 δήμους σε 162 χώρες.
-->


Ο δήμαρχος της Χιροσίμα μεταξύ άλλων, τονίζει: «72 χρόνια μετά, παραμένουν περίπου 15.000 πυρηνικά όπλα, που καθένα εξ αυτών είναι πολύ πιο καταστροφικό από εκείνο που έπληξε τη Χιροσίμα, ενώ όλα μαζί μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη τη Γη. Με το δεδομένο αυτό καλούμαστε να τιμούμε το μήνυμα της Χιροσίμα, να ενώσουμε και να εκφράσουμε το πάθος μας για παραπέρα δράση, με στόχο το άνοιγμα του δρόμου για έναν κόσμο ελεύθερο από τα όπλα που αποτελούν το “απόλυτο κακό” και είναι εντελώς απάνθρωπα. Οφείλουμε να σεβόμαστε διαφορετικές αξίες και να αγωνιζόμαστε επίμονα στην κατεύθυνση ενός κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν πραγματικά να συμβιώνουν».
Οι εκδηλώσεις ειρήνης στη Σαλαμίνα περιλαμβάνουν επίσκεψη στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, ομιλίες για τα μηνύματα της Ημέρας Χιροσίμα και συναυλία στην Ψιλή Άμμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ