Porta porta προς την Ακροδεξιά

Πολλοί, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελαν να τον ξεχάσουν. Το όνομά του κυριαρχεί έντονα στην επικαιρότητα το φετινό καλοκαίρι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεχαστεί οι «ένδοξες» ρατσιστικές και ομοφοβικές παρεμβάσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Καμμένο: 51 ετών, οικονομολόγος, βουλευτής Β’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, το εθνολαϊκιστικό (ακρο)δεξιό κόμμα που επέλεξε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητικό εταίρο του.

-->
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Καμμένος προκάλεσε την έντονη ενόχληση των «συντρόφων» του στον ΣΥΡΙΖΑ όταν καταψήφισε στη Βουλή το άρθρο για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ακολούθησε νέα παρέμβασή του, όπου συντάχθηκε ακραιφνώς με το συντηρητικό τόξο κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων τους στα ΜΜΕ με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά. Σαν άλλος Αδωνις Γεωργιάδης, κατήγγειλε τον «αφανισμό των αρίστων» και προχώρησε στα γνωστά κηρύγματα που συνοψίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Στην περίπτωση του κ. Καμμένου, το τρίπτυχο γίνεται τετράπτυχο για να προστεθεί και ο αγαπημένος του Ολυμπιακός. Αλλωστε στο δημόσιο προφίλ του στο facebook οι φωτογραφίες του με ιεράρχες συναγωνίζονται σε αριθμό αυτές με τα κασκόλ της δημοφιλούς ομάδας από την εκλογική του περιφέρεια.

Και αντιπρόεδρος

Μόλις πριν από ένα μήνα, ο Δημήτρης Καμμένος τιμήθηκε με το θεσμικό αξίωμα του 8ου αντιπροέδρου της Βουλής, ύστερα από αλλαγή του Κανονισμού ώστε να διαθέτουν αντιπροέδρους οι ΑΝ.ΕΛΛ. και η Ενωση Κεντρώων. Από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνον 29 διαφώνησαν με την τοποθέτηση του Δ. Καμμένου στη θέση αυτή (24 απουσίαζαν, πέντε ψήφισαν «παρών»).
Αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται ως εκλεκτός ορισμένων αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ (π.χ. ΣΚΑΪ, «Πρώτο Θέμα»), με σειρά συνεντεύξεων, δηλώσεων και μόνιμη υπερπροβολή των θέσεών του.
Οι πιο παρατηρητικοί υπενθυμίζουν ότι οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ πύκνωσαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο ακύρωσε επικοινωνιακά με τον πιο τρανταχτό τρόπο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, μιας επιτροπής στην οποία ήταν και ο ίδιος αντιπρόεδρος.
Κατήγγειλε δημοσίως ότι κάποιο «αόρατο χέρι» έκανε αλλαγές στο κείμενο, και από τότε άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες στα Μέσα που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση καταγγέλλει ως διαπλεκόμενα. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι κοιτάζει ήδη στη μετα-ΑΝ.ΕΛΛ. εποχή και φροντίζει να καλλιεργεί το προφίλ που χρειάζεται για μια πιθανή μεταγραφή στη Ν.Δ.
διαβάστε όλο το άρθρο  της ΕΦΣΥΝ εδώ