Αδέσποτα σκυλιά στην Παραλία Σαλαμίνας

Αξιότιμοι κύριοι του SALAMINA-PRESS, 
Είμαι Δημότης Σαλαμίνας και ονομάζομαι Παπαθανασίου Αθανάσιος του Δημοσθένη. Θέλω να σας θίξω ένα θέμα που αφορά τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Σαλαμίνας και την αδιαφορία του Δήμου καθώς και την ανευθυνότητά του στο θέμα αυτό.
-->

Τα σκυλιά που κυκλοφορούν σε μορφή αγέλης, στο μήκος της παραλίας απο το ύψος του Ναυτικού ομίλου (παιδική χαρά Αγ, Νικολάου) έως και τον φούρνο του Μπεγνή, δεν είναι μόνο αδέσποτα αλλά και επικίνδυνα. Επιτίθενται σε ανθρώπους που κάνουν τον περίπατό τους, σε ποδηλάτες σε μηχανάκια και αυτοκίνητα. Έχουν επιτεθεί και σε μένα τον ίδιο και μάλιστα πέρυσι τραυματίστηκα από πτώση ποδηλάτου ύστερα από επίθεση σκυλιού στο ύψος της EUROBANK.

Τα σκυλιά αυτά που συχνάζουν κυρίως στον χώρο της ΔΡΟΣΟΠΗΓΉ (Φανάρια μεγάλης σκάλας), αλλά και στην πλατεία αγαλμάτων και θεωρούν τους χώρους αυτούς δικούς τους.

Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση από τον κόσμο, μάλιστα έχω μάθει ότι έχουν δαγκώσει και άτομα και ότι πολλοί δημότες διαμαρτυρήθηκαν στον Δήμο χωρίς αποτέλεσμα. Κανείς όμως δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος. Επειδή είμαι υπεύθυνος πολίτης, δεν ενδιαφέρομαι μόνο για μένα, αλλά και για τους συνδημότες μου. 

Θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη στο θέμα αυτό από την στιγμή που το γνωρίζουμε. Σκεφτείτε να δαγκώσουν κάποιο παιδάκι, η έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, η ένα αδύναμο άτομο. Πρέπει να γίνει η ζημιά και μετά να λάβουμε τις ευθύνες μας?  Εκτός αυτού, δεν είναι εικόνα πόλης αυτή με αγέλες αδέσποτων στα πιο κεντρικά σημεία της. Σε ποια πόλη πολιτισμένη το έχετε δει αυτό? Γιατί πρέπει να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν την βόλτα τους δίπλα στην θάλασσα?

Σκέφτομαι να αναλάβω με άλλους συνδημότες μου πρωτοβουλία για το θέμα αυτό και αν δεν βρούμε ανταπόκριση από τις τοπικές αρχές να απευθυνθούμε σε ανώτερα όργανα. Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να κάνετε κάτι για το θέμα αυτό για το καλό του τόπου?
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και περιμένω να με ενημερώσετε για τις ενέργειες σας. Είμαι στην διάθεσή σας για ότι χρειαστεί.