Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τι λέει η η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη II”

Η εταιρεία δηλώνει ότι η διαρροή καυσίμων από το πλοίο έχει σταματήσει και συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης του φορτίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρία «Αγία Ζώνη» εκφράζει τη λύπη της για την αδόκητη πρόκληση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου και την εξ αυτού ακόλουθη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της παράκτιας περιοχής της Σαλαμίνας και σημειώνει:

-->


«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους, τους επιχειρηματίες της περιοχής και τις τοπικές αρχές. Από την πλευρά μας, αμέσως μετά την βύθιση του πλοίου, που είναι τεράστιο πλήγμα για εμάς, το προσωπικό και τις οικογένειές μας, δόθηκαν εντολές στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο της απορρύπανσης, να πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως και τεχνικώς δυνατό, ώστε να καθαριστεί πλήρως η πληγείσα περιοχή. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γίνει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία δηλώνει εξάλλου ότι η διαρροή καυσίμων από το πλοίο έχει σταματήσει και συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης του φορτίου, που θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο το οποίο ναύλωσε η εταιρεία για το σκοπό αυτό, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής διαρροής.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε και θα παραμείνουμε σε διαρκή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το περιβάλλον» αναφέρει ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, ενημερώνει ότι «οι αυτοψίες των δυτών και οι πραγματογνωμοσύνες από τις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθούν», θα είναι σε θέση να γνωρίζει.

Επισημαίνει ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο, τα πιστοποιητικά του ήταν εν ισχύι και είχε υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους, όπως η κείμενη νομοθεσία απαιτεί.

«Η "υποψία" που εκφράζεται από οιονδήποτε σχετικά με υποτιθέμενη μη καταλληλότητα του πλοίου να εκτελεί το έργο για το οποίο προοριζόταν είναι ψευδής, συκοφαντική και η εταιρεία επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της», αναφέρει τέλος η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/9/17 18:58

  λεει η κείμενη νομοθεσία να εισαι φορτωμένος και να ειναι μεσα δυο ατομα;η να κανουν βάρδια στη καμπινα;ουτε την ασφάλεια δεν θα εισπράξετε Μ@@@@@κες,σε 30 χρονια απο τωρα θα τελειώσετε τα δικαστήρια με την ασφάλεια ,καντε του μια κατάσχεση στο φορτιο να σας βρίσκετε μολις το βγαλουν

  υγ το ονομα της η πλοιοκτήτρια για δεν το βαζει;να δουμε ποιοι είσαστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/9/17 19:45

  http://www.fospetroleum.com/el/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/9/17 22:47

  Δεν ντρέπεστε αλήτες καταστρέφετε το όμορφο νησί μας,μ@@@@@ς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΟ ΥΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ << ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ >> ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ---ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/9/17 10:00

  http://www.fospetroleum.com/el/fleetgr.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.