Κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α: Κάθε Τρίτη μαζί στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο


Κίνηση πολιτών  Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΜΑΖΙ
ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 172 ΑΜΠΕΛΑΚΙ 6Μ.Μ. – 8Μ.Μ.

Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ( Νέα ΑΥτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή) είναι μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στο νησί μας εδώ και μερικά χρόνια. Τα περιεχόμενα των πρωτοβουλιών της αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής πρόνοιας, υγείας, εργασίας, πολιτισμού, ποιότητας ζωής των κατοίκων.
-->



Συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας, με ένα σύμβουλο, χωρίς όμως να αποτελεί «στενά» δημοτική παράταξη. Υποστηρίζει την συμμετοχή των πολιτών στα ΚΟΙΝΑ και την δυνατότητα να συναποφασίζουν για τις ζωές τους, χωρίς την επανάπαυση σε μια ψήφο κάθε 4 ή 5 χρόνια σε επίδοξους σωτήρες και επαγγελματίες της πολιτικής.

Η  Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. λειτουργεί ανεξάρτητα από κόμματα και ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα  με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας: ανώτατο αποφασιστικό όργανο η μηνιαία συνέλευση μελών, συντονιστικό όργανο με εναλλαγή και ανακλητότητα, όπως ακριβώς πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί κι ένας Δήμος ώστε η διακυβέρνηση να περάσει στους ίδιους τους πολίτες.

Εδώ και λίγους μήνες λειτουργούμε τον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. που βρίσκεται στο Αμπελάκι ( Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 172, λίγα μέτρα μετά την πρώτη μεγάλη πλατεία). Συζητήσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές πρωτοβουλίες, δράσεις αλληλεγγύης, προβολές ταινιών περιλαμβάνονται σε αυτά που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στο χώρο αυτό.

Από την ερχόμενη Τρίτη  και κάθε Τρίτη κάθε πολίτης είναι ευπρόσδεκτος- ευπρόσδεκτη για προτάσεις και συζήτηση για ζητήματα του δήμου μας, αλλά και οποιαδήποτε πρωτοβουλία κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 6.00 – 8.00 Μ.Μ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 172 ΑΜΠΕΛΑΚΙ

e-mail: naymaxha@gmail.com

facebook : Κίνηση Δράσης Πολιτών Σαλαμίνας 'ναυμαχηα'