Παραδίδονται στο κοινό αύριο οι ακτές της Πειραϊκής

Στο κοινό πρόκειται να παραδοθούν την Πέμπτη (19/10/2017) οι ακτές της Πειραϊκής, καθώς οι εργασίες καθαρισμού στην περιοχή, έχουν ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης, θα συνταχθεί και θα υπογραφεί πρακτικό επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των ακτών.

-->

Σύμφωνα με τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η κατάσταση στη Σαλαμίνα παρουσιάζεται βελτιωμένη καθώς συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων - Λιμνιώνα - Κυνόσουρας - Αγίου Νικολάου, από μέλη ιδιωτικού συνεργείου, αποτελούμενου από 128 άτομα συνολικά, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Αναμένεται σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών στο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, συμφωνήθηκε η αύξηση των μηχανικών μέσων αλλά και του αριθμού των δυτών που θα επιχειρούν στην εν λόγω περιοχή.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α' και Β' επίπεδο, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Μπροστά από τις παραλίες των δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, αποτελούμενο από 57 άτομα συνολικά, εκτέλεσαν εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα.
Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση και αναμένεται ομοίως σταδιακή παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες. Ειδικά για την περιοχή του Ε.Ν.Ο.Α. αναμένεται αύριο η ολοκλήρωση των εργασιών του καθαρισμού ακτών. Στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού εκτελέστηκαν εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωσή τους. Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 54 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση.
Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, η ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού. Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 21 άτομα της αναδόχου εταιρείας, επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα. Στην περιοχή επιχείρησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ