Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Η ζωή και το έργο του Σαλαμίνιου αρχαιολόγου – ιστορικού – λαογράφου – γλωσσολόγου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ΑΩ Εκδόσεις η καλαίσθητη έκδοση 570 σελίδων που επιμελήθηκε ο Αρχαιολόγος – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Ι. Φιλίππου – Αγγέλου, για τη ζωή και το έργο του Σαλαμίνιου αρχαιολόγου – ιστορικού – λαογράφου – γλωσσολόγου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗ (1878-1936).
-->


Έχουν περάσει πάνω από ογδόντα χρόνια από τον θάνατο του Σαλαμίνιου Πέτρου Α. Φουρική, καθηγητή, διδάκτορα φιλολογίας, ερευνητή, διευθυντή του Λαογραφικού Αρχείου της Ακαδημίας Αθηνών, του επιστήμονα που εκτός των άλλων ιστορικών και λαογραφικών μελετών του, έθεσε πρώτος τις βάσεις για τη νεότερη Αλβανολογία – Αρβανιτολογία και γενικά την Ιστορία και τη μελέτη των Αρβανιτών στην Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ως στόχο την ανάδειξη του μεγάλου επιστήμονα και ερευνητή Πέτρου Φουρίκη, παράλληλα όμως αποτελεί και μια σημαντική συμβολή στη γνώση της ιστορίας, της καταγωγής και του πολιτισμού των Αρβανιτών της Αττικής και του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου.
Την έκδοση προλογίζουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.
Διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας (Καρδαμίτσα, Χριστάκης, Πολιτεία, Σίμος – Βιβλιοπωλείο Εν Αθήναις) και από αύριο θα βρίσκεται στα ράφια βιβλιοπωλείων της περιοχής των Μεσογείων (Βιβλιοπωλείο ΠΡΟΦΗ - Κορωπί, Βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ - Μαρκόπουλο, Βιβλιοπωλείο ΛΥΜΠΕΡΗΣ Ν. - Μαρκόπουλο, Βιβλιοπωλείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ - Καλύβια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.