Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Παύλος Πέζαρος: "Ζητώ δημόσια συγγνώμη από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας"

"Ζητώ δημόσια συγγνώμη από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας, την οποία σέβομαι και εκτιμώ, όσο λίγοι.
Γνωρίζω πως η φιλοζωία, τόσο της Δημάρχου, όσο κι όσων ενεπλάκησαν, βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο κι υπηρετώ εθελοντικά ως κτηνίατρος στο Δήμο.


Στηρίχτηκα στο νόμο 3170, ΦΕΚ 191/Α, άρθρο 7, παράγραφος 5, τον οποίον και πιθανόν να ερμηνεύω λανθασμένα.
Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε παράνομη περισυλλογή σκύλων. Απλά, απάντησα σε όσους με ρώτησαν αν ήμουν ενημερωμένος για την πράξη αυτή ή για το αν εγώ τα χαρακτήρισα άγρια κι επιθετικά, πως όχι. Δίνω προσωπικές εγγυήσεις σε όσους με ρωτούν αν θα γίνει ευθανασία, πως κάτι τέτοιο αποκλείεται.


Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το όνομά μου για να ασκήσει επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε, θα παρακαλούσα να μην το κάνει. Δεν κατηγόρησα κάποιον, απάντησα εάν σαν κτηνίατρος ήμουν ενήμερος.
Σιχαίνομαι τις δίκες στο διαδίκτυο και θεωρώ πως έσφαλα που το χρησιμοποίησα. 


-->


Προσωπική μου άποψη είναι, πως όλα θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά.
Προσωπική επιδίωξη ήταν ένα νησί χωρίς προβλήματα με τα αδέσποτα! Από το 1995, με επιστολές στον Δήμο πρότεινα πράγματα... Κατέληξα να φωνάζω πως το πρόβλημα θα ελαττωθεί με συνεχόμενες στειρώσεις και εποπτεία στα πορθμεία! Έτσι απλά και λιτά!
Δεν έχω πληρωθεί ούτε δραχμή και ποτέ για αδέσποτο. Στειρώνω δωρεάν επί 5ετία! Μισό ευρώ δεν υπάρχει στην τσέπη μου, από αδέσποτα έχω ξοδέψει μόνο! Το σπίτι μου και το ιατρείο μου είναι, τώρα που γράφω, γεμάτο από αδέσποτα! Πιστεύω πως βοηθάω κι ανθρώπους! Πιστεύω πως θλίβομαι στον πόνο!
Συνηθίζω να λέω πως αν ήμουν, ας πούμε ηλεκτρολόγος, θα ενδιέφερε ο φωτισμός.
Έχω στειρώσει κι έχω περιθάλψει αδέσποτα, όσο κανείς! Έχω κατηγορηθεί όπως κανείς! Πρόσωπο με πρόσωπο έχω τρόπο να υποστηρίξω το δίκιο μου! Κι όχι μιλώντας με δειλούς αναξιοπρεπείς στο διαδίκτυο!
Δεν είμαι μπροστά από κανέναν, μα μπορώ να σταθώ δίπλα του, μόνο για το καλό!
Δημόσια, λοιπόν, ζητώ συγγνώμη.
Εύχομαι ολόψυχα το εξαιρετικό έργο του Δήμου με τα αδέσποτα να συνεχιστεί.
Παύλος Πέζαρος
Κτηνίατρος
Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σαλαμίνας"

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/10/17 15:29

  Κυριε Πεζαρε όπως διακρίνω από τα παραπάνω προβήκατε σε αναζήτηση νομικού πλαισίου καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου πιέζουν για να τους πείτε από που προβλέπεται η Πενταμελής Επιτροπή.Σας γνωρίζω λοιπόν ότι έχετε δίκιο και είναι αδιάβαστοι καθώς οι παρ. 10 , 11 και 12 του άρθρου 9 του Ν.4039/2012 έχουν αντικατασταθεί με το άρθρο 46 παρ.6 εδ.ε του Ν.4235/14 .Δε σας γράφω κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου τι λεει για τις αρμοδιότητες αυτής της Επιτροπής. Να το ψάξετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/17 15:43

   Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν κάποιο αδέσποτο σκυλι είναι επικίνδυνο ή όχι αυτό δεν είναι απόφαση κάποιου δημοτικού συμβούλου , κάποιου μέλους φιλοζωικής ή κάποιου συγγενη του εκάστοτε δημάρχου.Άλλο αυτό που έγινε με το ΔΙΚΕΠΑΖ που αφορούσε καθαρά πρόληψη για την υγεία των ζώων και άλλο να απομακρύνονται τα επικίνδυνα ζώα.Προφανώς όμως αλλη μία φορά οι πολιτικοί εκμεταλεύονται την άγνοια του κόσμου για να παρουσιάσουν μία δήθεν μέριμνα για το καλό τους.Κύριε Πέζαρε δε σας γνωρίζω αλλά η συγνώμη σας προφανώς προκύπτει για άλλους λόγους και όχι αν εφαρμόστηκε ο νόμος.Απλά άλλο άρθρο εφαρμόστηκε και όχι για τα επικίνδυνα σκυλιά και άλλο διαφημίστηκε ότι έγινε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/17 16:40

   Ο κ.Πέζαρος γνωστός-γνωστότατος για την φιλοζωϊκή του δραστηριότητα και γενεοδορία, με την δήλωσή του αυτή έδειξε ότι διακατέχεται και από γενναιότητα πράγμα που στερούνται πολλοί από μας. Λάθη όλοι μας κάνουμε, ποιός όμως έχει τη γεναιότητα να το αναγνωρίσει; Συγχαρητήρια φίλε μου Παύλο.

   Διαγραφή
  3. κωστας20/10/17 15:32

   Αν σας περισσεύουν χρήματα, δώστε κανένα ευρώ να φάνε τα παιδάκια που ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών.
   Τα σκυλιά έχουν το προτέρημα της αυτοσυντήρησης ενώ τα παιδάκια πεθαίνουν κάθε μέρα
   .

   Διαγραφή
 2. Κώστας Σωτήρχος8/10/17 15:42

  Κότες είστε όλοι εσείς που σχολιάζετε ανώνυμα τη δήλωση του κρηνίατρου...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος8/10/17 16:24

  ko.......ko.......ko......ko.......ko.........ko.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/10/17 17:25

  Ο Γιώργος Νταλάρας τι στάση κράτησε; Ήτο εναντίον της 21ης Απριλίου;

  Θα σας πω σιγά-σιγά, έχετε υπομονή. Ο Θανάσης Βέγγος συμμετείχε και αυτός στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Γιάννης Βογιατζής ο ηθοποίος, το ίδιο. Ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής μας αγαπούσε πάρα πολύ. Ακόμα και τώρα το λέει, που είσαι Παπαδόπουλε. Ο λεβέντης ο Κώστας Πρέκας ο οποίος γύρισε και τις υπέροχες πολεμικές ταινίες, επειδή ήτο υπέρ της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, κυνηγήθηκε πολύ απ’ το 1974 και μετά. Να πάτε να τους βρείτε να σας πούνε την αλήθεια. Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μάρω Κοντού, η Αρώνη, η Λυβικού, ο Βουτσάς, Ζωή Λάσκαρη, Δήμητρα Σερεμέτη, Παντελής Ζερβός, Νικήτας Πλατής, ο Φέρμας, ο αξεπέραστος Γιώργος Οικονομίδης και άλλοι ηθοποιοί και τραγουδιστές ήτο με την Επανάσταση. Τότε κάνανε λεφτά όλοι τους. Ο Κωνσταντάρας πολέμησε στην Αλβανία το 1940, ο δε Παπαγιαννόπουλος ήτο αξιωματικός του Εθνικού Στρατού κατά την διάρκεια του συμμοριτοπολέμου και πολεμούσε σκληρά τους συμμορίτες κομμουνιστές στο Γράμμο και στο Βίτσι. Όποτε με έβλεπε μου έλεγε, επιτέλους βάλατε μια τάξη και βρήκαμε την ησυχία μας, μας εσώσατε από το χάος, την αναρχία και τους κομμουνιστάς. Ο Πάριος, ο Βοσκόπουλος, ο Πουλόπουλος, όλοι τότε γίνανε μεγάλα ονόματα. Ο αδελφικός φίλος του Παπαδόπουλου ο Γιώργος Ζαμπέτας μας αγαπούσε πολύ και τραγουδούσε πάντα τον ύμνο της 21ης Απριλίου και έλεγε και το τραγούδι, κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει. Όλοι ήταν μαζί μας. Με την ‘’μεταπολίτευση΄΄ ήρθε και το ψέμα. Και τώρα ας μιλήσουμε για τον Νταλάρα που με ρωτήσατε ενωρίτερα. Ο Γιωργάκης μας. Όταν ήμασταν στην εξουσία ουδέποτε έκαμε μίαν δήλωση κατά του στρατιωτικού καθεστώτος. Το 1970 με 1971 κάπου στην Αθήνα, στο μουσικό κέντρο Στορ ή Στορκ αν ενθυμούμαι καλώς, τραγουδούσε με κορυφαία στελέχη της Επαναστάσεως τραγούδια υπέρ του στρατού και εθνικά εμβατήρια. Αυτή είναι η αλήθεια παιδί μου, αν έχει το θάρρος και την εντιμότητα ας με διαψεύσει. Γίνανε όλοι αντιστασιακοί μετά… θάνατον της χούντας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος8/10/17 17:26

  Μίκης προς Γρηγόρη, «Γρηγόρη. Διάβασα με κατάπληξη ότι πρόκειται να τραγουδήσεις στα «Δειλινά» τον ‘’Ύμνο της Επαναστάσεως’’. Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνεις τι πρόκειται να κάνεις. Πόσες ευθύνες επωμίζεσαι και σε τι σοβαρούς κινδύνους μπαίνεις. Κάθησε σπίτι σου με αξιοπρέπεια. Μη γκρεμίζεις με μια κλωτσιά αυτό που χτίσαμε μαζί τόσα χρόνια. Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους. Μη ρίχνεις στο βούρκο το όνομά σου και το όνομα των παιδιών σου, που σε λίγο θα ντρέπονται για σένα. Κάνε τον άρρωστο. Φύγε για το εξωτερικό. Εκεί μπορείς ν αρχίσεις μια καινούργια καριέρα. Η Μελίνα σε περιμένει. Γιατί αν εσύ ο Μπιθικώτσης, το πρωτοπαλλήκαρο του Θεοδωράκη, γίνεις επίσημος τραγουδιστής της Δικτατορίας τραγουδώντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα θα πρέπει να ξέρεις ότι θα γίνεις ο πιο αχάριστος και τιποτένιος προδότης που γέννησε ο Λαός μας. Στο όνομα της φιλίας μας και για χάρη της γυναίκας σου, των παιδιών σου και όλων των αμέτρητων φίλων μας, σε ικετεύω να μ’ ακούσεις για τελευταία φορά. Μετά την Πέμπτη θα είναι αργά. Πάρα πολύ αργά. Υπογραφή Μίκης Θεοδωράκης, Αθήναι, Ιούλιος 1967».

  Αυτά έγραψε λοιπόν ο Μίκης προς τον Γρηγόρη. Θέλετε να σας πω τι έγινε; Ο λεβέντης Γρηγόρης Μπιθικώτσης, δεν έκατσε σπίτι του, ούτε έκανε τον άρρωστο, ούτε πήγε στο εξωτερικό να συναντήσει την Μελίνα, η οποία κατηγορούσε την Ελλάδα στους ξένους, έγραψε τον Μίκη Θεοδωράκη στα παλιά του τα παπούτσια και τραγούδησε κανονικά και λεβέντικα τον ύμνο της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου! Αυτός ήταν ο Γρηγόρης, ένας ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μπράβο του. Ο Μίκης μικρός ήτο στην ΕΟΝ του Μεταξά και έγραψε και το ποίημα, «έχω πίστη στο χριστούλη σεβασμό στο βασιλιά, σα μεγάλο πατερούλη αγαπώ το Μεταξά»! μετά πήγε στο εγκληματικό ΕΑΜ, μετά στην ΕΔΑ, το 1974 είπε το Καραμανλής ή τανκς και το 1990 πήγε στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Τους γύρισε όλους δηλαδή. Ναι, σπουδαίος μουσικός, αλλά και … σπουδαίος πολιτικός γυρολόγος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/17 22:39

   Τον φασίστα κι αν τον πτύεις τον σίελό σου σπαταλάς!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/17 07:41

   Εε ρε φασίστα αλήτη!

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος8/10/17 22:51

  ΡΕ ΑΝΑΜΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ. ΟΥΣΤ ΣΚΥΛΟΡΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΕ.ΠΑΜΕ ΓΑΙΔΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΑΡΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΘΑ ΜΕ ΠΑΣ ΕΣΥ ΣΠΙΤΙ. ΑΙΝΤΕ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/10/17 08:24

   κυριε μου μονο μην τον βαρεθεις τον γαιδαρακο και τον παρατησεις!και μετα εκτος απο γαβγισματα και δαγκωματιες εχουμε και κλοτσιες γαιδαρων!!!

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος9/10/17 07:24

  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι αυτοι
  που ταιζουν τα σκυλακια στις γωνιες δεν μπορουν να καταλαβουν κι αυτους που κουραστηκαν να τα ακουν κλεισμενα τα καημενα σε μικροβεραντες να ταραζουν το κοσμο(με το δικιο τους αλλωστε αφου βολτουλες δεν τα πανε)..το φαινομενο του καθαρισμου των απο τις ακαθαρσιες κι οπου πανε ολσ αυτα αστετο...κι στο τελος να ορμανε αφου μπαιλντισαν και τα πεταξαν
  στουςδρομους συνηθες...
  Ασ ασχοληθουν κι με κανενα αλλο ζωακι λοιπον προτεινουν πολλοι (χωρις τα ανωτερω προβληματα)οπως κουνελακιοα κοτουλες..
  που θα τους αποφερουν κι αβγουλακια κι ολα τα αγαθα...του θεου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος9/10/17 11:21

  Παιδια και απο τα παλουκια τα αδεσποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/10/17 12:10

   ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ..ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΙΟ..ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ...ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ...ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΓΚΩΜΑ...[ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΟΖΩΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΩΣ]

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος9/10/17 16:19

  Στα σεληνια, στην παραλια της φλωρας... που Υπάρχουν 5 σκυλιά άγρια και κυνηγάνε ανθρώπους με τα μηχανάκια και υπαρχει κίνδυνος για μεγαλους τραυματισμούς???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.