Η απάντηση της Δημάρχου στους υβριστές της στην ανάρτηση της στο F/B για τα αδέσποτα

Ειλικρινά λυπάμαι για το επίπεδο, το ύφος και το ήθος ορισμένων σχολιαστών, η πλειονότητα των οποίων δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας.
Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 ζωάκια έχουν εγκαταλειφθεί από ασυνείδητους στο έλεος της μοίρας τους, περιδιαβαίνοντας αδεσπότως τους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους του νησιού μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης δεκάδες συνάνθρωποί μας έχουν δεχθεί επίθεση, άλλοι σε μικρό κι άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και οι καταγγελίες είναι αμέτρητες. 

-->

Στο Κέντρο Υγείας και στα κρατικά νοσοκομεία έχουν καταγραφεί πλήθος τέτοιων κρουσμάτων.
Η εικόνα να βλέπουμε συνανθρώπους μας να περιπατούν κρατώντας μπαστούνι ή καδρόνι στο χέρι τους για την προστασία τους δεν μας τιμά σαν κοινωνία.

Τα ζώα συντροφιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ευζωϊα των ανθρώπων και δη των παιδιών μας. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 δεσποζόμενα υπάρχουν στο νησί μας, πράγμα που φανερώνει ότι η αγάπη προς τα ζώα είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται.
Όπως, όμως, στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ή ιατρικής παρακολούθησης, το ίδιο ισχύει και στα ζώα συντροφιάς.

Συνεπώς, είναι ακατανόητος ο παραλογισμός και η παράκρουση από ορισμένους, οι οποίοι ξεκινώντας από μία αβάσιμη κι αυθαίρετη εκτίμηση, φαντασίωση θα το πω εγώ, ομιλούν για ευθανασία, για θανάτωση και δεν ξέρω τι άλλο.
Όσο για τους άκρως υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου ως προϊόν δήθεν αγανάκτησης της αρρωστημένης φαντασίωσης τους, τους αντιπαρέρχομαι διότι ποτέ δεν συγχρωτίστηκα με τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές.
Επί του θέματος, ενημερώνω τα εξής:
Στην συγκεκριμένη Πλατεία Ηρώων η οποία εφάπτεται της πολυσύχναστης παραλιακής οδού Καραϊσκάκη και η οποία σφύζει από ζωή, έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό μία αγέλη 3 αδέσποτων τα οποία έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, φόβο και πανικό στο ευρύ κοινό.
Ενώ κατά βάση, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι φιλικά με τα νεαρά παιδιά που παίζουν, έχουν καταστεί άκρως επιθετικά κατά ανύποπτων ενηλίκων πεζών περιπατητών κι εποχούμενων διερχομένων (ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα) με συνέπεια πολλοί απ΄ αυτούς να έχουν τραυματιστεί είτε από το φόβο τους, είτε από την προσπάθεια αποφυγής των, είτε από επιθέσεις.
Τα αδέσποτα αυτά εμφανίζονται στην Πλατεία κάθε βράδυ μεταξύ των ωρών 6 και 10 μ.μ.
Την Πέμπτη 5/10/2017 αργά το βράδυ ενημερώθηκα ότι πριν λίγο στον ίδιο χώρο υπήρξαν ακόμα τουλάχιστον 3 κρούσματα επιθετικότητας κατά ανύποπτων ενηλικιωμένων.
Το ένα κρούσμα συνέβη όταν ζευγάρι διασχίζοντας διαγωνίως την πλατεία δέχθηκε εκ των όπισθεν επίθεση με αποτέλεσμα την πτώση του ανδρός στο δάπεδο και διασώθηκε των δαγκωμάτων από την άμεση επέμβαση των εκεί νεαρών παιδιών.
Οι δε άλλες 2 επιθέσεις εγένοντο σε διαφορετικά πρόσωπα, σε διαφορετικό χρόνο επί του πεζοδρομίου, του ενός σχίζοντας το παντελόνι, του δε τρίτου επιφέροντας δάγκωμα στο πίσω μέρος της γάμπας του και κουτσαίνοντας προσέτρεξε σε παρακείμενο Φαρμακείο ζητώντας να του κάνουν αντιτετανικό ορό.
Γενόμενος μάρτυρας αυτών των κρουσμάτων, πολύς παρευρισκόμενος κόσμος έχοντας ιδία τραυματική εμπειρία απειλούσε με εξολόθρευσή των παντί τρόπω.
Προκειμένου να προασπίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών από την επίθεση αυτών των αδεσπότων που επέδειξαν άγρια κι επιθετική συμπεριφορά αλλά και να προστατευθούν τα αδέσποτα από ενδεχόμενες βάναυσες και παράνομες ενέργειες των εξαγριωμένων συνανθρώπων μας, και δεδομένου ότι ξημέρωνε Σαββατοκύριακο και λογικά θα αντιμετωπίζαμε πάλι τα ίδια ή χειρότερα περιστατικά, έδωσα, ως έχουσα υποχρέωση και καθήκον, εντολή να κληθεί το αρμόδιο και ειδικευμένο συνεργείο του ΔΙΚΕΠΑΖ το οποίο μέχρι τώρα έχει περισυλλέξει 1972 αδέσποτα, να τα περισυλλέξει κι αυτά για την κατά νόμο εξέταση και περίθαλψη των. Παρακαλέσαμε δε τους αρμόδιους να επέμβουν τις βραδυνές ώρες που τα αδέσποτα ήταν εκεί και τους ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση που επέδειξαν.
Οι αιτιάσεις ορισμένων ότι ο χαρακτηρισμός μου ως “άγριων κι επιθετικών” αδέσποτων ισοδυναμεί και προοιωνίζει ευθανασία δεν ευσταθούν, και τούτο διότι μολονότι ορισμένα περισυλλεγμένα σκυλιά είχαν χαρακτηριστεί από φιλόζωους και μέλη της Φιλοζωικής ως επικίνδυνα, εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑ δεν υπέστη ευθανασία στο ΔΙΚΕΠΑΖ κι ΟΛΑ επεστράφησαν στο φυσικό τους χώρο αφού είχαν τύχει της δέουσας περίθαλψης,στείρωσης και σήμανσης. Τον χαρακτηρισμό του επικίνδυνου μπορεί να το δώσει μόνο η κατά νόμο ειδική επιτροπή.
Τελειώνοντας, ως Δήμαρχος θέλω να συγχαρώ το Τμήμα Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας ως και των Κρατικών Ελεγκτικών Οργάνων για το ζήλο που επιδεικνύουν και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των αδεσπότων του νησιού μας.
Επίσης συγχαίρω και για την επιτυχία της υιοθέτησης εκ μέρους φιλόζωων πολιτών 70 αδέσποτων καταχωρημένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, τα οποία βρήκαν στέγη και θαλπωρή.
Εάν παρά ταύτα κάποιος νομίζει ότι το όλο εγχείρημα πάσχει νομιμότητας, δεν έχει παρά να προσφύγει στον Εισαγγελέα.
Καμία απειλή όμως και κανένας εκβιασμός δεν θα με εμποδίσει να πράξω το καθήκον μου ως Δήμαρχος.

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας