Amber Alert: Εξαφάνιση λιμενικών από τα πορθμεία των Παλουκίων και του Περάματος

Μόνιμη η απουσία λιμενικών στα δύο πορθμεία παγιωμένη πλέον  η διάρκεια του δρομολογίου στα 20 λεπτά αφού κανείς δεν ελέγχει και κανείς δεν νοιάζεται για τους δύσμοιρους πολίτες που πηγαινοέρχονται καθημερινά. 

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πριν χρόνια  τα "μονόπορτα" έκαναν 15 λεπτά για τη διαδρομή Παλούκια-Πέραμα συν ότι έπρεπε κάθε φορά να κάνουν και 180 μοίρες στροφή σήμερα με τα "δίπορτα" θα περίμενε κανείς η διάρκεια του δρομολογίου να έχει μειωθεί αλλά φευ!!! 


Και όλα αυτά γιατί στα δύο πορθμεία έχουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: τα λιμάνια να είναι γεμάτα με τα εκτός βάρδιας και τα εκτός λειτουργίας ferry boats και αυτά τα οποία λειτουργούν να εξυπηρετούνται από μια μόνο θέση σε κάθε λιμάνι. Το αποτέλεσμα γνωστό ιδιαίτερα για όσους μετακινούνται καθημερινά: τα υπερσύγχρονα πλοία με τα υπέροχα σαλόνια και τις ολοκαίνουριες μηχανές να εκτελούν τα δρομολόγια σε 20 λεπτά κάνοντας μας να νοσταλγούμε το "Ερέτρια" το "Σεμίραμις" και το "Ζαχαρίας" που ακόμα και όταν είχαν φάει τα ψωμιά τους έκαναν το δρομολόγια σε  15 λεπτά.


-->


Tα ερωτήματα των πολιτών μέσω μηνυμάτων καθώς και μέσω σχολίων είναι συνεχή και αναπάντητα:


1) ποιος υπογράφει το πλάνο του λιμανιού καθημερινά;


2) καθώς υπάρχει μόνο μια θέση ελεύθερη  αφού τις θέσεις καταλαμβάνουν τα εκτός βάρδιας ferry boats που είναι δεμένα στο λιμάνι και μάλιστα κάποιες φορές το ένα κρεμασμένο στο άλλο όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, το ένα πλοίο να περιμένει τον απόπλου του άλλου. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Είναι εγγυημένη η ασφάλεια των επιβατών; 


3) γιατί δίνονται νέες άδειες αφού δεν υπάρχει χώρος; 


4) τι ισχύει για τη διάρκεια των δρομολογίων; Εχουν δικαίωμα να επεκτείνουν αυθαίρετα τον χρόνο; 


5) γιατί  το λιμάνι δεν αστυνομεύεται με την παρουσία λιμενικών και καμερών ασφαλείας 


Ποιοι ευνοούνται και ποιοι θίγονται από αυτή την κατάσταση είναι φανερό και δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι "νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού" 


Και δεν είναι μόνο αυτά οι πλοιοκτήτες επικαλούμενοι τον νόμο δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν pos. Τώρα αν αυτό θα εξυπηρετούσε τους επιβάτες λίγο τους ενδιαφέρει. Όσο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο κάρτες και εκπτώσεις για τους εργαζόμενους και όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τη γραμμή ούτε λόγος!!!