Πλημμύρες με εγκλωβισμένους σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Σοβαρά προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Νέα Πέραμο, όπου πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία.

-->


Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Λόγω της ισχυρής νεροποντής και της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 39 χλμ. Προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο 32 χλμ. Μόνο από τη δεξιά και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 34 χλμ. Διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Παγιδευμένοι στα αυτοκίνητα

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και εγκλωβισμένους ανθρώπους σε αυτοκίνητα στην Παλαιά Εθνική Οδό στην κατεύθυνση προς Μέγαρα και στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού στα διόδια.

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην παραπάνω περιοχή. Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.