Δύο δήμοι, σώζουν τους δημότες τους από τους πλειστηριασμούς

Και δεύτερος δήμος παίρνει πρωτοβουλία για να σώσει από τα ξένα  funds  τα σπίτια των δημοτών του. Μετά το δήμο Ζαχάρως  και ο δήμος Ήλιδος  θα κάνει ό,τι χρειάζεται, για να προστατεύσει  τους δανειολήπτες από τα διάφορα funds που αγοράζουν τα «κόκκινα δάνεια» σε πολύ χαμηλή τιμή.
-->

Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, θα κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, να μην «παραχωρηθεί η περιουσία των ανθρώπων που την απέκτησαν με αίμα, για ένα ξεροκόμματο». 

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος Ζαχάρως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία αφού αξιολογηθεί από την ΚΕΔΕ θα έρθει εκ νέου για συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όμως, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλόπουλος «έχουμε υποχρέωση όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατευθούν οι δανειολήπτες».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα έχει ήδη ανακοινώσει ο δήμος Ζαχάρω, θα χαρτογραφηθεί ο αριθμός των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και στη συνέχεια θα ιδρυθεί Εταιρεία Ειδικού Σκοπού η οποία θα αγοράσει τα «κόκκινα» δάνειά τους, στις ίδιες χαμηλές τιμές και στη συνέχεια θα διευκολύνει τους δανειολήπτες στην ομαλή εξυπηρέτηση της οφειλής.

Θα  πρέπει μέσα στους επόμενους 3 μήνες, οι κάτοικοι της Αμαλιάδας – Κουρούτας – Μαραθιάς και Αγίου Ιωάννη να έχουν δηλώσει τις ιδιοκτησίες τους.