Λακκούβες:Το αιώνιο πρόβλημα της Σαλαμίνας

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο, ζητούν λύση στο αιώνιο πρόβλημα. Λακκούβες, ανυψώσεις, ρωγμές και πρόχειρα μπαλώματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις υποδομές του νησιού. Όλοι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, αφού υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα οχήματά τους. Το χειρότερο είναι πως όσο περνάει ο καιρός οι λακκούβες μεγαλώνουν, ενώ η βροχή που τις καλύπτει τις μετατρέπει σε παγίδες για τον ανυποψίαστο οδηγό.


 της Νατάσσας Βουδούρη

Εδώ και αρκετό καιρό έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση του έργου “Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας”, για την βελτίωση του οδικού δικτύου που έχει υποστεί σοβαρές φθορές είτε από παλαιότερες εργασίες αποχέτευσης είτε λόγω του χρόνου.

Στην Εφημερίδα μας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος τονίζοντας πως το έργο είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα γίνεται ανακατασκευή σε 21 δρόμους και το ποσό ανέρχεται στις 500.000 ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το επόμενο έργο το οποίο έχει προγραμματιστεί είναι της τάξεως των 2.500.000 ευρώ και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση. Με αυτό θα βελτιωθούν κυρίως οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νησιού.

Εκτός από αυτή την παρέμβαση πρέπει και η δημοτική αρχή από την πλευρά της να ανακοινώσει νέες προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο νέο προϋπολογισμό της περιφέρειας. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας κάνουν υπομονή και περιμένουν κάποια στιγμή να δουν το χρόνιο αίτημά τους να παίρνει σάρκα και οστά.

http://koinoniki.gr/2018/01/lakkouvesto-eonio-provlima-tis-salaminas/